Марко Максимовић након пораза Леотара: Није било добро, али исправићемо грешке

Дарко Драгичевић
Foto: ФК Леотар /Ч. Муцовић

ТРЕБИЊЕ - Пред стручним штабом Леотара је велики посао да исправи грешке које је екипа показала на гостовању у Никшићу.

Сутјеска је савладала Требињце са 3:0 и тако на генералној проби за прољећни дио првенства БиХ забринула стручни штаб. Био је ово први пораз херцеговачког тима током припремног периода. Посебно је лош био период од 14. до 32. минута, када је црногорски тим постигао три гола. У другом дијелу Леотар је стабилизовао игру, правили су гостујући играчи мање грешака па се резултат није мијењао до краја.

Тренер Марко Максимовић је свјестан пропуста које је екипа направила у првом дијелу.

- Одиграли смо катастрофално прво полувријеме против Сутјеске и од тога не бјежимо. Имали смо проблема због болести појединих чланова стартне поставе. Узелац је због тога био ван ритам и то се осјетило у нашој игри. Још неки играчи су имали проблема с вирусом. Не бјежимо од тога да нам је први дио био лош, већ гледамо како да то исправимо до старта шампионата. Поновио се проблем који је екипа имала док ми нисмо били ту у стручном штабу када су примали велики број голова и на томе морамо да радимо. Ово није било добро, али ипак у питању је пријатељски меч, тако да још можемо да исправимо. Пред нама је сад седмица доброг рада да се скупимо и да исправимо грешке. Већ сам напоменуо да је нама првенство приоритет да изборимо опстанак. Наравно то не значи да се предајемо у Купу БиХ. Идемо на Грбавицу да одиграмо што бољи меч - истакао је Максимовић.

Леотар ће у наставку сезоне играти без крилног фудбалера Огњена Тодоровића. Искусни фудбалер је споразумно раскинуо уговор с клубом и своју каријеру наставља у Првој лиги Србије, гдје ће наступати за Вршац.

Тодоровић је за Леотар одиграо 43 меча у којима је три пута био стријелац, а клуб му је захвалио на 18 мјесеци сарадње. Поред њега могуће је да екипу напусти и још један играч Марко Перишић, који преговара о условима раскида сарадње.

Леотар ће први званични меч у овој години имати у осмини финала Купа БиХ кад гостује на Грбавици код Жељезничара. У првенству БиХ Леотар ће такође гостовати и то у Посушју, које се такође бори за опстанак, тако да је овај старт сезоне веома битан за херцеговачки клуб, који је промијенио састав у односу на јесењи дио сезоне.

На Грбавици у суботу

Жељезничар је одлучио да меч осмине финала Купа БиХ против Леотара и дефинитивно буде игран у суботу од 16 часова на стадиону “Грбавица”. У овој фази такмичења биће игран један меч. У два међусобна овосезонска првенствена меча Леотар је прво одиграо неријешено (1:1) на гостовању, да би био поражен (0:1) на свом терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана