Марко Лукић доста очекује од наредне сезоне: Слобода жели у сами врх

Дарко Драгичевић
Марко Лукић доста очекује од наредне сезоне: Слобода жели у сами врх

ТУЗЛА – Досадашњи бек Рукометног клуба Борац Марко Лукић ће наредне сезоне носити дрес тузланске Слободе. Ова екипа има високе амбиције у наредном шампионату БиХ, а окупили су веома талентоване играче.

Тако су у овом тиму сад и бивши играчи Борца Марко Лукић и Лука Кнежевић од којих се тек очекују праве партије.

- Слобода је била веома конкретна у преговорима. Показали су од старта да ме желе у својим редовима, јер имају високе амбиције и у наредном шампионату желе да се боре за сами врх. Представили су план, моју улогу у тиму тако да смо се договорили око сарадње. Веома су организован клуб који зна шта жели. Свиђају ми се њихове амбиције као и сама екипа, тако да очекујем да у наредном периоду остваримо добре резултате. Желим да оправдам њихово повјерење у наредном такмичењу. Слобода је направила тим за велика дјела у БиХ, екипу која је спој младости и искуства и може да игра значајну улогу у шампионату – истакао је Лукић

Млади рукометаш ће имати и олакшавајућу околност, јер ће га у Тузли дочекати добро позната лица. Наиме, ту је сад тренер Мирко Микић, саиграч Кнежевић као и поједини играчи које познаје из репрезентације. Лукић је у дресу Борца освојио и два првенства БиХ, као и Куп БиХ, док је постао и стандардни репрезентативац. Уз то вјерује да може још да напредује.

- Сигурно је да ће ми то додатно олакшати привикавање на нову екипу. Доста момака знам из репрезентације, играо сам са њима, тако да ту сигурно неће бити никаквих проблема. Са тренером Микићем сам успјешно сарађивао, знам начин његовог рада и свјестан сам шта ме очекује. У потпуности сам упознао систем рада тако да вјерујем да из свега можемо да будемо баш добри. Имамо могућност да играмо на разне начине и сад слиједи само да се што боље спремимо за наредну сезону – додао је средњи бек.

Оно што је за Лукића најважније да је повреда због које је пропустио већи дио првенства санирана.

- Играо сам два посљедња мјесеца у првенству БиХ без проблема, тако да је то најбитније. Повреда је прошлост и о њој уопште не размишљам. Све је у најбољем реду и могу максимално да се посветим раду и једва чекам старт припрема – поручио је Лукић.

Поред обавеза на домаћој сцени тузлански тим је такође потврдио учешће и у европским куповима гдје ће играти у трећем по снази такмичењу, а то је ЕХФ Европа куп који су освојили рукометаши Војводине.

Стигао и Анђелић

Рукометни клуб Слобода потписао је уговор с искусним голманом из Црне Горе. Црвено-црни дрес ће у предстојећој сезони носити Горан Анђелић.

Анђелић је у каријери бранио у клубовима из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Мађарске, играо је и три сезоне у суперлиги Пољске, а посљедње двије године провео је у грчком АЕК-у и Домидису.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана