Марко Јошило прижељкује белгијски тим у баражу Лиге шампиона: Желимо Остенде прије Стразбура

Милан Зубовић
Марко Јошило прижељкује белгијски тим у баражу Лиге шампиона: Желимо Остенде прије Стразбура

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее имају добру шансу да другу сезону заредом играју топ 16 фазу Лиге шампиона.

Послије побједе Галатасараја над Нимбурком (92:86) екипа Драгана Бајића играће бараж за попуну друге рунде, а исход меча у Солуну против ПАОК-а идуће седмице одредиће позицију са које ће кренути у бараж, односно ко ће јој бити противник. Због бољег међусобног скора са чешким тимом Игокеа је осигурала наступ у плеј-ину. Уколико Александровчани упишу и другу побједу над грчким саставом ове сезоне, заузеће друго мјесто на табели групе Е и за противника у баражу имаће Остенде. Побједа над Белгијанцима у топ 16 фази за противнике им доноси Уникаху, Клуж и бољег из бараж сусрета Хапоел Јерусалим/Каршијака - Прометеј (Украјина).

У случају пораза на гостовању у Солуну Игокеа као трећепласирана иде на Стразбур у баражу. Уколико тријумфују над француским тимом, играли би против Сомбатеља, Ритаса и бољег из сусрета Тенерифе - Хапоел Јерусалим/Каршијака. У баражу ће бити играно на двије побједе. Прва утакмица на распореду је код боље пласиране екипе (4-5. јануара), реванш (11-12. јануара), а евентуална мајсторица поново на паркету боље пласираног тима (18-19. јануара).

- Срећни смо због чињенице да смо изборили бараж, али не помишљамо да ту завршимо овосезонски наступ у Лиги шампиона. Чека нас сусрет шестог кола против ПАОК-а и идемо у Солун да остваримо победу која би нам донела друго место и лакшег ривала у баражу, али и предност домаћег терена, што је велика ствар. Ценим да ће нам лакше бити против Остендеа него против Стразбура, мада ниједна екипа није за потцењивање - истакао је капитен Игокее Марко Јошило.

Сусрет у Солуну са 22. одгођен је за 29. децембар због инфекције вирусом корона неколико играча грчког тима.

- Да ли је померање термина било добро или лоше, знаћемо након сусрета. Ово време искористили смо за тренинге и подигли ритам на виши ниво. Пре ПАОК-а чека нас меч АБА лиге са Крком и победом у Новом Месту направили бисмо континуитет, те у одличном расположењу отишли у Грчку. Знамо да нас чекају две екипе са изразито “домаћинским тереном”, али се и ми нешто питамо - додао је Јошило.

Шанса за нови подвиг

Капитен Игокее сматра да би нови улазак у топ 16 фазу био подвиг.

- Имамо добру прилику да изборимо наступ међу 16 најбољих тимова Лиге шампиона, као што је то био случај прошле сезоне. Ове је то много теже урадити јер нас далеко озбиљније схватају након прошлосезонских партија и име нашег клуба прочуло се у Европи. Пред нама је задатак и верујем да ћемо успети да га испунимо - рекао је Јошило.

Група Е

1. Галатасарај     6        5        1        525:486      11

2. Нимбурк          6        2        4        481:509      8

3. Игокеа    5        2        3        385:390      7

4. ПАОК    5        2        3        378:384      7

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана