Марко Јошило, капитен кошаркаша Игокее, поносан на саиграче: Плеј-оф велика награда за нас

Милан Зубовић
Марко Јошило, капитен кошаркаша Игокее, поносан на саиграче: Плеј-оф велика награда за нас

ЛАКТАШИ - Другу сезону заредом кошаркаши Игокее играће у плеј-офу АБА лиге. То им је донијела побједа над Студентским центром у 24. колу са 83:67, а капитен екипе из Републике Српске Марко Јошило поносан је на саиграче због оствареног резултата.

Ове сезоне, као и прошле, био је један од носилаца игре и потпуно је свјестан свих изазова преко који х су морали да пређу да би њихов брод упловио у мирну луку. Ипак, не планирају да стану на овоме. Један веома битан циљ је испуњен, сада су пред њима нови изазови које дочекују спремни.

- Пласман у плеј-оф је екстра ствар за нас и изузетно ми је драго због тога. Ово је успех целог клуба, управе, тренера, играча..., тако да сам поносан јер смо задржали континуитет у раду и резултату, што у модерном спорту није лако. Радујемо се наступу у плеј-офу, као што смо и прошле сезоне, и сада нам преостаје да уживамо у утакмицама које су испред нас. Овај успех је једна врста награде за све што смо радили до сада - истакао је Јошило.

Његов тима сада има скор 13-10 и до краја лигашког дијела чека их гостовање Цибони, домаћи сусрет са Крком, као и гостовање Црвеној звезди у одгођеном мечу. То ће одредити са које позиције ће кренути у доигравање јер се са ФМП-ом (13-9) боре за пето мјесто. “Пантере” до краја очекују мечеви са Будућности, Цедевита Олимпијом, Црвеном звездом и Сплитом. Игокеа има бољи међусобни скор, па би могла до петог мјеста на табели, а противник ће јој бити Цедевита Олимпија или Будућност.

- Релативно растерећени дочекујемо крај такмичења и почетак плеј-офа. Резултатског притиска нема већ само обавеза да одиграмо најбоље што можемо. Кога год добијемо у доигравању, нећемо бити фаворити. Цедевита Олимпија је подигла форму, док је Будућност у паду форме и да могу, не знам кога бих изабрао за противника јер сви имају врлина и мана. Ипак, не размишљам о томе већ о нашој игри - нагласио је Јошило.

Слављем у 24. колу реванширали су се дебитанту из Подгорице за пораз у првом дијелу такмичења. Један од кључева побједе лежи у заустављању Ерика Нила, док је велики допринос дао и повратник Далибор Илић, који је поред шест поена имао 13 скокова.

- Озбиљно смо их схватили јер имају добро посложену екипу. Одласком Кајла Вињалеса, који је био мотор тима, ту улогу преузео је Нил, па од његове игре умногоме зависи игра остатка тима јер зна добро да диригује. Добро смо одрадили задатак према њему, а и Далиборов повратак је много допринио нашој бољој игри. Колико нам он значи не треба много трошити ријечи. Његов учинак не лежи само у поенима и скоковима, већ и у оним стварима које се не виде у статистици - изјавио је Јошило.

Сви успјеси Игокее повезани су са тренером Драганом Бајићем, који је и ове сезоне оформио одличну екипу која је добро играла и у Лиги шампиона.

- Јако сам срећан што другу сезону заредом играмо плеј-оф и велика је ово ствар за наш клуб. Нећемо се задовољити овим и покушаћемо да остваримо што бољи резултат до краја. Од старта смо стабилни, у посљедње двије године нисмо промијенили играча, осим што је повријеђеног Антабију Волера замијенио Стивен Греј прошле сезоне. Ове смо продали можда и најбољег играча, зарадили новац, те нисмо осјетили изостанак Маркела Старкса - рекао је Бајић.

Захвалио је управи, која им је обезбиједила одличне услове, успут поменувши шта се десило на једном тренингу.

- Као тренер тражим пуно од свих, поготово од играча. Прије два дана сам их све истјерао с тренинга јер сам осјетио да није било довољно концентрације. Долазим на сваки тренинг и одрађујем посао, а тако тражим и од њих. Мој посао је да из свакога извучем максимум, на сваком тренингу и утакмици, ако желимо да направимо неку добру ствар. То се показало и ове сезоне када смо са овим тимом, који је слабији у односу на претходни, направили још један велики резултат. Рекао сам својим играчима да са мном није лако, али је на крају увијек лијепо - казао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана