Марко Јошило, капитен Игокее, након пораза од Партизана: Дали смо задњи атом снаге

 Милан Зубовић
Марко Јошило, капитен Игокее, након пораза од Партизана: Дали смо задњи атом снаге

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее неће имати много времена да тугују због пораза од Партизана, јер већ сутра играју утакмицу 13. кола АБА лиге против Студентског центра у Подгорици.

“Црно-бијели” су славили резултатом 96:85, у 12. колу регионалног такмичења, везали четврту побједу у свим такмичењима, док је с друге стране домаћину ово био трећи везани неуспјех на свим фронтовима. Поново су изабраници Драгана Бајића били надомак изненађења, али кратка клупа је узела данак док су гости имали енергичну подршку са трибина дворане у Лакташима, која је била испуњена до посљедњег мјеста.

“Плус 15” Партизан је имао послије прва три минута другог полувремена (51:66), а велика борба виђена је и у посљедњој четвртини, јер су домаћи просто одбијали да се предају па су пришли на минус три, два и по минута прије краја, али снаге за коначан преокрет нису имали.

- Стигли смо на минус три поена заостатка у самој завршници. Вратили смо се из великог дефицита, али смо направили грешке које нисмо смели и нисмо успели да уђемо у тотални егал. Децембар је тежак месец за нас. Тежак је распоред, смањен ростер и дали смо задњи атом снаге, али нажалост није било довољно. Сада идемо даље. Чека нас утакмица у Подгорици и само о њој размишљамо. После тога је меч са Хапоел Холоном, али о њему касније - рекао је капитен Игокее Марко Јошило.

Тренер Бајић је анализирао утакмицу.

- Честитам Партизану, био је бољи читав меч. У неким моментима смо показали оно што је требало кроз читаву утакмицу. То сам рекао и момцима да морају са много више енергије ући док мотива не смије да недостаје, пуна дворана, евролигашка екипа, али нисмо били на очекиваном нивоу. Упркос честим промјенама одбране љут сам на чињеницу да смо примили скоро 100 поена и направили свега два фаула за четвртину, то се није смјело десити. Свјестан сам да је Партизан доминантнији тим од плејмејкера до центра. Морамо бити одговорнији и конкретнији, посебно ако погледате два, три минута прије краја кад смо дошли до три разлике. Не смијемо дозволити себи луксуз да играчима Партизана бацамо лопту у руке што су они знали да казне. Кад смо дошли у ситуацију да смо могли да преокренемо резултат, нисмо били паметни - рекао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана