Марко Јагодић Куриџа за “Глас Српске”: Притисак нас гура да дамо све од себе

Милан Зубовић
Марко Јагодић Куриџа за “Глас Српске”: Притисак нас гура да дамо све од себе

ЛАКТАШИ - Марку Јагодићу Куриџи припала је част да као капитен поведе репрезентацију Србије у двије квалификационе утакмице за одлазак на Свјетско првенство које ће идуће године бити одржано у Јапану, Индонезији и на Филипинима.

На сутрашњој утакмици против Велике Британије (20 часова) он и Душан Ристић биће једини “орлови” који су наступили на прошлом Европском првенству, неколицина играча већ је прошла дио претходних припрема, има и новајлија, као и повратника. Онима који су већ упознати са начином рада селектора Светислава Пешића биће лакше током припрема за предстојеће мечеве, али ситуација је далеко од лагане.

- Сигурно да је сваки пут све лакше и лакше се прилагодити, али никад није лако када се обе утакмице морају победити. Морамо да дамо максимум и бити максимално мотивисани да играмо за репрезентацију. Тренери су већ припремили програм за нас којег ћемо пратити. После играња за клубове морамо се пребацити у глави и окренути ка битним утакмицама са репрезентацијом које морамо да добијемо - изјавио је Јагодић Куриџа за “Глас Српске”.

Због пораза у првој фази квалификација Србија је дошла у ситуацију да мора побиједити у свим утакмицама до краја да би изборила Мундобаскет. Тога је свјестан и искусни крилни центар који наступа за Будућност.

- Свако себи ставља притисак. То што морамо победити је притисак, али то ће нас гурати да будемо бољи у утакмицама, да дамо максимум па ћемо на крају видети за шта је то довољно - рекао је Јагодић Куриџа.

Ово је прво окупљање репрезентације, додуше у окрњеном саставу, након пораза у осмини финала Евробаскета који је тешко погодио навијаче.

- Генерално смо имали добро првенство, али смо против Италије имали лоших седам минута, због чега смо поражени. Сви тренери и јавност око нас дали су нам максималну подршку кроз целе припреме и првенство. Сви су се понашали добро, тренери су радили добар посао са нама, али смо у седам минута изгубили све то. Одреаговали смо лоше у неким ситуацијама, промашили отворене шутове, они су погодили.... Нисмо изгубили од лоше екипе, већ од добре. Сигурно да смо били бољи, али, ето, то је кошарка. Свима нам је било тешко, и дан-данас нам је тешко због то­г пораза. Морамо се окренути и гледати даље унапред и мислити само на следеће утакмице - истакао је Јагодић Куриџа.

Учинак

Србија тренутно има скор 3-3 у групи И, гдје су још селекције Летоније (5-1), Грчке (4-2), Белгије (3-3), Турске (2-4) и Велике Британије (1-5). “Орлови” су из прве фазе пренијели само једну побједу и то ону против Летоније коју је са линије слободних бацања у посљедњим секундама утакмице реализовао управо Јагодић Куриџа. Наступ на Мундобаскету избориће три првопласиране екипе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана