Марко Ичелић, тренер кошаркаша Леотара: Ослонац на домаће снаге

Милан Зубовић
Марко Ичелић, тренер кошаркаша Леотара: Ослонац на домаће снаге

ТРЕБИЊЕ - Ослоњен на домаће снаге ући ће Леотар у нову сезону Лиге БиХ. Да су домаћи играчи рецепт за успјех, показало се прошле сезоне, па Требињци не желе много да мијењају начин рада, тако да ће екипу сачињавати кошаркаши из овог града и околине.

Током љета прво је продужена сарадња са тренером Марком Ичелићем, који је прошле сезоне направио историјски резултат освајањем четвртог мјеста у Лиги шест за првака БиХ, при чему је уписао 22 побједе и сваку екипу, осим Игокее, надиграо барем једном. Поред њега, још су остали Ђорђије Нинковић, Немања Милидраговић, Ђорђе Мијатовић, Дејан Шакотић, Владимир Алексић, Срђан Милановић и Никола Ђурасовић.

- Тренирамо већ двије седмице и још радимо на попуњавању тима, који је доста промењен у односу на прошлу сезону. Циљ нам је био да подмладимо екипу и остваримо што бољи резултат, односно да будемо конкурентни за Лигу шест - истакао је Ичелић.

У једном дану управа је договорила сарадњу са три појачања, Драшком Албијанићем, Вуком Бојанићем и Стефаном Аџићем.

- Настављен је тренд ангажовања домаћих играча. Договорили смо се са Албијанићем, који са породицом живи у Требињу, Бојанић је дете Ловћена, али је рођен у овом граду, као и Аџић, који је са Златибором стигао до титуле Друге АБА лиге. Екипа ће бити спој младости и искуства јер нам треба снаге и знања - нагласио је Ичелић.

С друге стране, тим је остао без петорице битних играча, Марка Раичевића, Стевана Кртинића, Милана Лужаића, Николе Јефтића и Боже Ђурасовића (отишао у Приморје).

- Отишли су нам поједини носиоци игре, практично цела петорка која је имала велики број поена у рукама. Ипак, јасно је да клуб мора напредовати и давати шансу младима да се докажу. Сви који су ту добиће прилику и сад је даље све на њима. Радујем се новој сезони јер је у Требињу било највише публике на трибинама, када је владала прелепа кошаркашка атмосфера, што само може да подстакне неке нове момке да почну тренирати јер је познато да у Херцеговини има много талената - казао је Ичелић.

Разочарење због АБА

Чинило се да ће четврто мјесто у Лиги шест БиХ Требињцима донијети наступ у Другој АБА лиги, али од тога није било ништа.

- Било је то једно разочарење након дуге и успешне сезоне у којој смо имали само шест пораза. Показали смо карактер, квалитет и тимску, односно фамилијарну кошарку и мислим да смо требали заиграти на регионалној сцени. Ипак, пропозиције су рекле нешто друго. Нећемо одустати од наших снова и верујем да ћемо једном заиграти у Другој АБА лиги - рекао је Ичелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана