Марка: Барселона хоће да раскине уговор са Пикеом

ГС
Foto: Агенције

БАРСЕЛОНА- Челници Барселоне планирају да што прије раскину уговор са легендарним фудбалером каталонског клуба Ђераром Пикеом, преноси шпански спортски лист "Марка".

Пике је један од најплаћенијих фудбалера у Барселони, а не жели да пристане на смањење плате. Шпански медији подсјећају да Барселона годинама покушава да смањи Пикеова примања, али фудбалер упорно одбија понуде каталонског клуба пошто тврди да га штите прописи шпанске Ла Лиге.

"На генералној скупштини клуба прошле недјеље одлучено је да се елиминишу уговори који оптерећују клупски буџет. Иако нико није именован, јасно је да је први на том списку Пике", наводи се у тексту "Марке".

Тренер Барселоне Ћави Ернандез покушао је да убиједи Пикеа да напусти екипу са "Ноу Кампа", пошто му је саопштио да је изгубио мјесто стартера и да је тренутно пети избор, али је фудбалер саопштио да жели да остане у каталонском клубу до краја уговора, односно до јуна 2024.

Пике (35) је члан Барселоне од 2008. године, а за каталонски клуб одиграо је 612 утакмица и постигао је 52 гола. Са овим клубом освојио је 30 трофеја. Ове сезоне одиграо је укупно 436 минута на шест утакмица.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана