Мариновић: На прољеће очекујем бољи Борац

Д. Д.
Мариновић: На прољеће очекујем бољи Борац

АНТАЛИЈА - Тренер бањалучког Борца Винко Мариновић је прије повратка из Анталије за клупску страницу сумирао зимске припреме.

"Црвено-плави" су у Турској одиграли четири утакмице у којима су остварили једну побједу (Аура, 2:1), два ремија( Вејле, 0:0, те Родина 1:1) и доживјели пораз од Динама из Москве (2:3).

Тренер је истакао да су остварили све планове.

-Окосница екипе из јесењег дијела је остала тако да очекујем да изгледамо боље него што смо изгледали јесенас. Уиграли смо се и одрадили све оно што смо планирали. Нисмо имали проблема с временом и спровели смо наше замисли тако да можемо да будемо задовољни. Припреме је пореметила једино повреда Татара, али сад имамо и добре вијести. Према новим информацијама очекујемо га за седам до осам дана. Биће сопреман до старта шампионата БиХ - открио је Мариновић.

Тренер није желио превелик број мечева како би имао више времена да уигра екипу. Сматра да су четири меча с овим противницима били довољни.

- И са тим сегментом смо доста задовољни. Дали смо прилику скоро свим ихрачима.  Тако су појединци добили у посљедњим мечевима по 90 минута онако како смо планирали. Било је проблема као у свим припремама, то је нормално и на томе ћемо да радимо до званичних мечева. Играчи излазе из припремног  периода још су тешки али генерално смо задовољни- истакао је Мариновић.

Борац је у зимском прелазном року довео Сергеја Дојчиновића, Ивана Лагунџижа, Николу Пејовића, те Јакова Благаића. Враћени су такође Дејан Босанчић и марко Кујунџић а шансу су добили и младићи из млађих категорија.

-Задовољан сам прије свега радом новајлија. За све је потребно вријеме и период адаптације. Мислим да ће се они брзо адаптирати на наше захтјеве и да их је екипа већ одлично прихватила.  Такође бих истакао наше младе играче којима је ово вјерујем велико искуство и додатни мотив да се докажу у наставку каријере. Добили су велику шансу да играју против сениора, неки и значајне минуте, тако да је на њима да наставе са радом. Ту су и младићи који су добили прве значајне минуте у сениорској конкуренцији - истакао је Мариновић.

Борац се враћа из Анталије а екипа ће добити слободно до понедјељка кад настављају припреме за први званични меч у сезони. У суботу гостују код Рудар Приједора у осмини финала Купа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана