Маринко Умичевић: Хвала Додику на помоћи

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Познати су сви термини утакмица који ће бити одиграни на Свесрпском купу за рукометаше и рукометашице.

Први полуфинални сусрет који је на програму 12. септембра одиграће рукометаши Борца М:тел и Слоге са почетком од 17.45 часова. Након њих на паркет дворане „Борик“ изаћи ће рукометаши новосадске Војводине и београдског Партизана (20.15 часова) и овај дуел рачунаће се и за Супер куп Србије.

Дан касније, 13. септембра, од 17.45 часова биће одиграно финале Свесрпског купа за рукометашице у којем ће се састати ЖРК Борац (Бањалука) и ЖРК Црвена звезда (Београд). Од 20.15 часова је предвиђено мушко финале, а треба истаћи да ће све утакмице директно преносити Радио-телевизија Републике Српске на свом првом програму.

- Нема сумње да ће љубитељи рукомета у Бањалуци и Републици Српској имати прилику да уживају у квалитетним утакмицама. Код рукометаша досад су трофеј једино освајали играчи Војводине, а код рукометашица двапут Јагодина и једном Железничар из Инђије. Надам се ће овог пута неко од наших тимова дођи до жељеног пехара, а сигуран сам да ће имати и подршку са трибина дворане „Борик“ уз напомену да је улаз оба дана такмичења слободан - ријечи су Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске.

Први човјек савеза вјерује да ће Борац М:тел играти Свесрпски куп, који се одржава под високим покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика. 

- Надам се и даље да ће играти, јер какав је то Свесрпски куп без Борца. Звали су ме људи из Србије да питају о чему се ради, рекао сам да имамо проблема и да их не кријемо, али да ће се то ријешити, јер сам по природи оптимиста. Велика ствар је што је покровитељ предсједник Милорад Додик, који је на рачун савеза већ уплатио 150 хиљада марака. Користим прилику да му се најискреније захвалим, и сигурно је да без њега не бисмо могли организовати овај рукометни спектакл на којем очекујемо да коначно побиједи неко од наших тимова – нагласио је Маринко Умичевић. 

Организатор Свесрпског купа је Рукометни савез Републике Српске, док су технички организатори РК Борац М:тел и ЖРК Борац.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана