Марина Ристић, кошаркашица Орлова: МВП награда признање за цијели тим

Милан Зубовић
Марина Ристић, кошаркашица Орлова: МВП награда признање за цијели тим

БАЊАЛУКА - Јунакиња побједе Орлова против Загреба (82:75) у седмом колу WABA лиге била је Марина Ристић.

Плејмејкер бањалучке екипе обиљежила је и цијело коло регионалног такмичења у којем је по први пут понијела титулу најкорисније играчице. Сусрет против Загрепчанки завршила је са 23 поена, шест асистенција и четири скока за индекс корисности 28. Ристићевој је било драго због признања, али је игру екипе ставила у први план.

- Признање је стигло као награда за тимску игру и без заједничког труда тога не би било као ни победе. Сматрам да та награда припада свим играчицама, јер тимски можемо доста тога да направимо - истакла је Ристићева у разговору за “Глас Српске”.

Тријумф над Загребом био је четврти у другом дијелу такмичења гдје имају девет пораза.

- Утакмица је била веома напорна, јер прво полувријеме нисмо одиграле како треба. Ипак, у другом смо успели да направимо преокрет који је дошао из добре одбране. Напад је добро функционисао током првих 20 минута, али нисмо стизале све да затворимо у дефанзиви и повеле смо чим се то поправило. Наша енергија у одбрани била је кључ успеха - нагласила је Ристићева.

До краја такмичења у WABA лиги Орловима је остала само једна утакмица и то у Шапцу против Дуге која је побиједила Лавове у седмом колу са 63:50. Побједа би им донијела пето мјесто на табели.

- Идемо са великом жељом да победимо и заузмемо пето место што би за нас био огроман успех с обзиром на подмлађени састав - додала је Марина.

Уз тренера-играча Драгану Свитлицу Ристићева је најискуснији члан екипе која је доста подмлађена прошлог љета.

- Доста смо напредовале кроз тренинге и утакмице у WABA лиги тако да су млађе играчице стекле доста искуства и самопоуздања пред одлучујући дио сезоне. Освајањем Купа Републике Српске и Купа БиХ испуниле смо два циља док нас сада очекује и онај трећи, а то је напад на нову титулу шампиона БиХ. Освајање тог трофеја била би круна сезоне у којој смо до сада уложиле велики рад и труд - изјавила је Ристићева.

У Лиги БиХ њена екипа нема пораза након 15 одиграних утакмица и врло близу је тога да осигура прво мјесто пред почетак плеј-офа које доноси предност домаћег терена. Као главне ривале у борби за титулу види старе познанике.

- Ту су Бановићи, Лавови, Плеј оф и Челик. Добро гурамо у првенству и не треба да се бојимо завршнице. Имамо добре шансе да остваримо и овај циљ који смо поставиле пред себе, али ћемо ипак бити опрезне јер нас сваки кикс може коштати - закључила је Ристићева.

Учинак

Ристићева ове сезоне на 15 утакмица WABA лиге просјечно биљежи 11,9 поена, 2,9 скокова и четири асистенције током 31 минута на паркету. По укупном учинку држи осмо мјесто на листи најбољих поентера са 190 поена, четврти је асистент лиге са 62 завршна додавања, док је скупила 172 индексна поена на 19. мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана