Мариана Дражић умјесто сингла играће дубл

ГС
Foto: Инстаграм

Хрватска тенисерка Мариана Дражић је била у центру пажње медија у региону

Атрактивна хрватска тенисерка Мариана Дражић (27) била је у центру пажње регионалних медија прије неколико година када је одлучила да се не такмичи више под заставом Хрватске, чак се спомињало да би убудуће могла да представља Србију, БиХ, Израел и Македонију, међутим на крају се предомислила. Оно око чега се предомислила је њена тениска каријера, пошто себе више не види у синглу и планира да се више опроба у дублу.

Дражић планира потпуни заокрет у каријери и нада се да ће убудуће успјети да дође до мјеста чак и на гренд слему, а себи је поставила циљ да уђе међу 50 најбољих тенисерки у паровима. преноси Мондо.

Такође, Мариана је активна и на хуманитарном пољу пошто је једна од амбасадорки програма Уједињених нација, и тој организацији је чак 2020. године додијељена Нобелова награда, а ова атрактивна тенисерка не стаје само ту. Има широко поље интересовања, па тако студира маркетинг, а говори течно енглески, њемачки и шпански.

Хтела то или не, али највише је била у жижи јавности када је побјеснила на селекторку репрезентације Хрватске која је није позвала у Фед куп тим. Тада је планирала да промијени држављанство.

"Повод је за моје незадовољство већ скоро двогодишње игнорисање селекторке Иве Мајоли и неких људи из ХТС-а. Такође, неодговарање на моје питање због чега је баш поведена играчица без ренкинга и зашто за мене нема мјеста с обзиром на то да сам до сада наступала у свим категоријама по генерацијама. Прошлогодишњи су успјеси пет титула и десет финала те је мало жалосно да ме се на овакав начин тјерају да мијењам државу", рекла је Мариана, иначе кћерка легендарног играча сплитског Хајдука из осамдесетих Дарка Дражића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана