Мандић најбољи ватерполиста у избору сајта Total Waterpolo

ГС
Foto: novosti.rs

Српски ватерполиста Душан Мандић прогалшен је за најбољег играча у 2021. години, у избору престижног сајта "Total Waterpolo".

Избор за најбољег играча и поставе године одржан је уз учешће 50 тренера, капитена и представника медија и портала и близу 8.000 гласова љубитеља ватерпола. Међу 10 најбољих играча, нашло се чак петорица ватерполиста Србије. Мандић је добио 143 гласа, четири више од Филипа Филиповића , који је на другом мјесту. Трећи је био Никола Јакшић, седми Душко Пијетловић, а десети Бранислав Митровић. Репрезентативци Србије нашли су се у иделаној постави, заједно са Грцима Ангелосом Влахопулосом и Стилијаносом Аргиропулосом.

У Топ 10 играча су још Мађар Кристијан Манхерц, Црногорац Александар Ивовић и Шпанац Алваро Гранадос.

Ово је први пут да је српски играч победник избора - у првом 2017. године највише гласова је добио Сандро Сукно из Хрватске, годину дана касније број један је био Фелипе Пероне из Шпаније, 2019. Мађар Денеш Варга. док је 2020. Тибор Бенедек изабран као играч првих 20 година овог вијека.

Тада је Владимир Вујасиновић био други, а Филип Филиповић четврти. Американка Меди Миселман је најбоља играчица за 2021. годину. Из Србије су гласали селектор Дејан Савић, капитен Филип Филиповић, из медија Дејан Стевовић (Спортски журнал) и сајт Vaterpolovesti.com

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана