Мали клуб из Шековића великог срца

Милан Зубовић
Мали клуб из Шековића великог срца

ШЕКОВИЋИ - Дебитантски наступ у Другој лиги Републике Српске кошаркаши Олимпа крунисали су титулом у мини-лиги за попуну прволигашког друштва, чиме су изборили пласман у виши ранг такмичења.

Шековчани су били други у групи центар током лигашког дијела такмичења, иза Дервенте, коју су оставили иза себе у доигравању због бољег међусобног скора. Цијело мјесто са истока Српске поносно је на успјех, посебно јер је ово први пут у историји општине да имају један сениорски састав у било којем спорту, а да се такмичи у прволигашком друштву. Предсједник клуба Дејан Василић поносан је на успјех екипе и сматра да је посебан вјетар у леђа давала домаћа публика, која је увијек испуњавала дворану у великом броју.

- На крилима публике стигли смо до титуле и то у дебитантској сезони, што представља још већи успјех. Наше утакмице просјечно је гледало око 400 навијача, рекорд је 447 подијељених карата, који су дисали заједно са екипом. Уједно, велики допринос овом успјеху дао је и предсједник општине Миладин Лазић, тренер Зоран Василић и играч Петар Влачић, који много ради у организацији клуба - казао је Василић.

Уз њих, ту су још Митар и Жељко Лазић, који су издашно помагали клуб и омогућили му да несметано функционише. Ипак, на ловорикама се не живи, већ се кују планови за нову сезону, а током љета потребно је обавити много организационих послова да бисмо спремни дочекали наступ у много изазовнијем и тежем такмичењу.

- Најбитнија ствар је да наша дворана испуњава услове за играње Прве лиге Српске и наш основни циљ је да изборимо опстанак, а ако нам се укаже прилика, укључићемо се у борбу за плеј-оф. За све то потребан је већи буџет и вјерујем да ћемо га обезбиједити, а надамо се и помоћи републичких институција јер је наш клуб из изразито неразвијене општине, па нам је свака врста помоћи добродошла. Тренер остаје и даље, а играчки кадар ћемо појачати са два-три квалитетнија кошаркаша. Мали смо клуб великог срца и вјерујем да ћемо наставити са успјесима и даље - истакао је Василић.

Један од кошаркаша, Петар Влачић, представља спону између општинских власти и клуба.

- Ово је историјски успјех једног клуба из Шековића у посљедњих 30 година јер коначно имамо прволигаша Српске. Све то је посљедица породичне атмосфере и сезону смо завршили без иједног неспоразума или било каквих несугласица. Општина је спреман да даље финансира наше наступе, тако да не би требало много да бринемо већ да радимо свој посао најбоље што можемо - нагласио је Влачић.

Историјски успјех остварили су капитен Горан Ковачевић и играчи: Жељко Кутурма, Дане Мекић, Игор Братић, Петар Влачић, Никола Јешић, Давид Ристић, Радислав Мићић, Младен Братић, Иван Лулић, Владан Дошић, Небојша Михајловић и Никола Пантић.

Сезона

Иначе, клуб је основан прије 15 година, али није имао сениорски погон све до 2020. године, када су начелник општине Миладин Лазић и Петар Влачић одлучили да формирају екипу. Успјех је био експресан, а у мини-лиги су, поред њих и Дервенте, наступали још Плива из Шипова, приједорски Хантерс и Гацко.

- Сезону смо завршили са 25 побједа и пет пораза. Побиједили смо Будућност БН у Купу Српске, али смо испали од Радника, који је два ранга више од нас - рекао је Василић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана