Мали фудбал-велики резултати: Опрема из Mozzarta за КМФ Челинац

ГС
Опрема из Mozzarta за КМФ Челинац
Foto: Mozzart | Опрема из Mozzarta за КМФ Челинац

ЧЕЛИНАЦ - Клуб малог фудбала (КМФ) Челинац основан је прије 15 година, а до данас су играли у рангу од Друге лиге Републике Српске до Премијер лиге БиХ у којој су се такмичили пет година. Изњедрили су и три актуелна репрезентативца БиХ, а нову сезону настављају у Другој лиги РС.

Шампионски пехар ове године могли би да освоје у новим дресовима које им је у знак подршке донирала компанија Mozzart.

-Веома смо захвални компанији Mozzart на подршци, много нам то значи у овом изазовном времену. Квалитетна спортска опрема није баш повољна, па нам ова подршка значи, не само у материјалном смислу, него и као подстрек за наредна такмичења и развој клуба јер постоји неко у БиХ ко препознаје наш рад- каже предсједник КМФ Челинац Жељко Дубравац.

У клубу тренутно имају око 50 чланова у двије селекције - сениори и омладинци. Неколико талентованих омладинаца већ игра за први тим.

Сениори су прошле сезоне били шампиони Друге лиге РС, али нису имали средстава да ове јесени заиграју у Првој лиги, па су одлучили да остану у истом такмичарском рангу. У том смислу, донација опреме из Mozzarta им је од изузетно великог значаја, како би се вратили на стари пут славе.

Млађи играчи КМФ Челинац иду на Омладинско такмичење на нивоу Лиге Фудбалског савеза РС.

О потенцијалима овог клуба свједочи чињеница да њихови играчи Срђан Иванковић, Дарко Милановић и Милош Радујковић тренутно играју за државну репрезентацију.

Највећи резултати у историји клуба су освајање Футсал купа РС у сезони 2015/2016, те пласман у Премијер лигу БиХ. Раније су имали више тренажних центара у Челинцу, као и један у Бањалуци са око 170 футсалера млађих од 16 година, што је био један од најбројнијих фудбалских погона у држави. С обзиром на то да су се тада финансирали само наплатом чланарине, нису могли опстати у том обиму, па су послије испадања из Прве лиге, рад клуба свели на економичнији ниво.

Ипак, план им је да крајем ове или почетком идуће године опет покрену Школу фудбала. Надају се да ће поново успјети да привуку велики број омладинаца јер су некада били иницијатори Омладинске лиге РС у пионирској и кадетској категорији, те домаћини Мини балканског првенства на којем су се такмичиле селекције од Словеније до Македоније.

Сада функционишу уз скромну подршку локалне заједнице, па се углавном ослањају на помоћ пријатеља, махом бивших играча клуба. Тим више, подршка из Mozzarta на путу даљег развоја им много значи.

Донација овом клубу стигла је у оквиру традиционалне акције компаније Mozzart „Нови дресови за нове шампионе“ кроз коју су да сада обрадовали бројне клубове у свим лигама широм цијеле БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана