Малбашић: Нови терен за успјешнији "Борац"

Срна
Малбашић: Нови терен за успјешнији "Борац"

БАЊАЛУКА - Предсједник Фудбалског клуба /ФК/ "Борац" из Бањалуке Стојан Малбашић рекао је да је за јачање, стварање бољих услова за рад и успјехе овог спортског колектива јако битна подршка власти Републике Српске, али и српског члан Предсједништва БиХ Милорада Додика.

"Додик је издвојио одређени новац који је био потребан за изградњу и завршетак овог фудбалског терена на Градском стадиону у Бањалуци. Постављање нове траве планирано је за четири, пет дана, те очекујемо да ће за петнаестак, 20 дана `Борац` моћи да игра на овом стадиону", рекао је Малбашић новинарима у Бањалуци.

Он је изразио наду да ће "Борац" бити још успјешнији, наступати у Европи, те остваривати боље резултате и напредовати уз подршку домаће публике.

Представници Атлетског клуба "Борац" захвалили су Додику за најављену подршку у смислу обезбијеђивања нове атлетске стазе и бољих услова за рад атлетичара у Бањалуци.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је са предсједником Фудбалског савеза БиХ Вицом Зељковићем посјетио Градски стадион у Бањалуци, гдје је у току реконструкција главног терена.

На овом стадиону у току је реконструкција травњака, након чега ће услови за играње фудбалских утакмица бити на највишем нивоу.

Додика и Зељковића дочекали су представници ФК "Борац", као и фудбалери омладинских селекција.

Реконструкција главног терена бањалучког Градског стадиона почела је у јуну.

Утакмице Премијер лиге БиХ на Градском стадиону игра ФК "Борац".

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је циљ власти у Републици Српској да се од Фудбалског клуба "Борац" направи престижни и најважнији клуб у Српској, који може да се успјешно такмичи на нивоу Европе и региона.

Додик, који је са предсједником Фудбалског савеза БиХ Вицом Зељковићем посјетио данас Градски стадион у Бањалуци гдје је у току реконструкција главног терена, рекао је новинарима да "Борац" има велику традицију и да је омиљени клуб овог града и краја.

Он каже да су санирани вишемилионски дугови "Борца", те створени стабилни услови за финансирање екипе, рад и формирање тима. "У складу с тим се санира овај терен. Улаже се 1,1 милиона евра од чега је Влада дала 250.000 евра.

Дакле, терен ће бити завршен за петнаестак дана", рекао је Додик. Он је навео да је набављен и нови семафор који се данас монтира, а у плану је и изградња савремене атлетске стазе која ће бити спремна за атлетска такмичења на највишем нивоу.

"Очекујемо да Борац до предстојеће прославе 100 година од оснивања буде најјачи и у врху, да има добру екипу. Учинићемо све да обезбиједимо да у тој години јубилеја Борац добије најбољи могући састав и услове за рад.

Ништа не може преко ноћи, а за 100 годишњицу направићемо низ манифестација. Борац заслужује сваку врсту пажње јер сви знамо колико овдашњи људи воле фудбал", рекао је Додик.

Он је додао да се није одустало од градње Националног стадиона уз синергију Града Бањалука и републичких власти.

"А стадион Борца ће увијек остати добар градски стадион у Бањалуци", поручио је Додик и најавио снажнију подршку осталим познатим бањалучким спортским клубовима. На стадиону "Борца" у току је реконструкција травњака, након чега ће услови за играње фудбалских утакмица бити на највишем нивоу.

Додика и Зељковића дочекали су представници Фудбалског клуба /ФК/ "Борац", као и фудбалери омладинских селекција. Реконструкција главног терена Градског стадиона почела је у јуну. Утакмице Премијер лиге БиХ на Градском стадиону игра ФК "Борац".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана