Македонија постаје мека за бивше рукометаше бањалучког клуба

Дејан Кондић
Македонија постаје мека за бивше рукометаше бањалучког клуба

БАЊАЛУКА - Још један некадашњи рукометаш Борца након Деана Шешића и Берина Бркића каријеру наставља у Македонији. Срђан Мијатовић нови је играч екипе Кавадарци Тиквеш. Он је са клубом из некада најјужније југословенске републике потписао уговор на годину дана.

Одлични лијеви бек, који се спомињао као потенцијално појачање Борца овог љета, након полусезоне у швајцарском Базелу опробаће се у тиму који је минулу сезону завршио као четвртопласирани у македонском шампионату. У разговору за “Глас Српске” Мијатовић признаје да су челни људи тима из Кавадараца били најбржи и најконкретнији.

- Преговарали смо и прошле године мало, али нисмо се успјели договорити па сам отишао за Италију, а онда у Швајцарску. Међутим одмах по завршетку минуле сезоне челни људи Тиквеша су ме звали, били смо мјесец дана у контакту, преговарали. Шта год сам тражио на све су пристали. Предсједник клуба је чак рекао да има осјећај да сам баш ја карика која им недостаје. Играмо и у Европи, ЕХФ купу. Лига је све боља, играћу јаке утакмице. Нисам стварно имао дилему. А драго ми је да сам то одмах ријешио, сад сам миран и у глави. Добио сам план и програм клупских обавеза у наредних пола године. Знам када је утакмица, када је пауза, када почињу припреме... Са радом стартујемо 31. јула. Искрено и из Базела су хтели да ме задрже, у принципу су исти услови као што сам добио од Кавадараца, међутим није ме то привлачило. Није ми тамо било како сам замислио, нити је била озбиљна прича - рекао је Мијатовић.

Борчевци ће наредне сезоне ведрити и облачити у Македонији. То је још једна ставка која радује некадашњег младог репрезентативца Србије.

- Баш сам прије пар дана био са Шелетом (Деан Шешић), долази му и Берин (Бркић) у Охрид. Са мном у екипи је још један бивши рукометаш Борца Мирко Мајић. Познајем га и добар је играч. Знате шта, доста се улаже доле, екипе им играју запажену улогу у европским куповима. Свиђа ми се тај изазов - истакао је Мијатовић.

По узору на Симића

Средњи бек Тиквеша Страхиња Симић изабран је идеалну поставу минулог македонског шампионата. Мијатовић истиче да је с њим био на вези док је “вагао” на коју ће страну.

- Доста смо нас двојица били у контакту. Он је доле већ неко време и скоро је продужио уговор на још три године. Не би човјек продужавао сарадњу да му је лоше - констатовао је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана