Мајстор окачио копачке

Ненад Ђерић
Мајстор окачио копачке

Приједор - Капитен Рудар Приједора Неџад Жерић донио је одлуку да у 40. години заврши каријеру и биће убудуће сарадник шефа стручног штаба Велимира Баје Стојнића.

Уз рад са првим тимом биће задужен и за праћење играча из омладинских селекција. Одлазак са терена истинског мајстора у копачкама симпатизере “рудара” сигурно ће растужити.

- Доста је било. Долазе млађи, а жеља ми је да се бавим тренерским послом, а радује ме да постоји визија чији је програм осмислио Стојнић. Основна замисао је да се много већа пажња поклања талентима из регије, те да, гледано са економског аспекта буду окосница играчког кадра. Рудар Приједор мора да буде понос Крајине - рекао је Жерић.

За лоптом је почео да трчи у родној Козаруши, на терену Мраковице, а у 14. години се нашао у Рудару, угледном фудбалском колективу, тада из Љубије, који је био члан Западне групе Друге савезне лиге СФРЈ. Прошао је његове млађе категорије, да би га, као јуниора, чувени тренер Радослав Зубановић у сезони 1990/91. прикључио првотимцима са којима је био на зимским припремама. Отишао је потом на одслужење војног рока, а ратна дешавања прекинула су му снове да обуче “зелено-црни” дрес најбоље екипе.

- Каријеру сам наставио 1995/96. у Травнику, постао и бх. репрезентативац, а потом сам прешао у бихаћко Јединство. Провео сам три године у Израелу, имао повреду укрштених лигамената, а 2002. године се поново вратио у Јединство. Био сам међу “црвенима” двије сезоне, па опет двије у Травнику, да би још једну одиграо на стадиону “Под борићима” у Бихаћу - нагласио је Жерић.

Са 35 година 2007. ријешио је да каже фудбалу збогом, али пред почетак прољећног дијела Друге лиге Републике Српске, група запад, услиједио је позив из Рудар Приједора, тадашњег шефа струке Дарка Несторовића.

- Ријешио сам да вратим дуг клубу у којем сам фудбалски проходао и не слутећи да ћемо исписати једну тако лијепу причу. Драго ми је да сам постао дио историје на том путу у којем смо изборили пласман у Прву лигу РС, а одмах затим кроз њу се “прошетали” до друштва најбољих клубова БиХ. Веома је битно што се за ове три такмичарске сезоне много тога поправило набоље и вјерујем да ће будућност бити још љепша - додао је Жерић.

Рекорд

Неџад Жерић је рекордер по броју утакмица у дресу Рудар Приједора у Премијер лиги БиХ. Од 90 мечева колико су Приједорчани одиграли у три године такмичења у бх. елити он је наступио у 85 мечева и постигао девет голова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана