Дар цијелој Српској: Отворена "Мајдов академија"

Срна
Foto: Borislav Zdrinja

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Немања Мајдов, организатор трећег џудо кампа "Мајдов академија", изјавио је данас да на овом спортском догађају захваљујући предсједнику Републике Српске Милораду Додику бесплатно учествују дјеца из свих дијелова Српске.

"Захвалност предсједнику Додику који је други пут заредом, на мој приједлог да дјеци из Српске буде бесплатно учешће, рекао `за нашу дјецу све може`, тако да су дошла дјеца из свих дијелова Републике", истакао је Мајдов.

Он је додао да ће на академији дјеци преносити знање два олимпијска, те један европски шампион, оцијенивши да је ово један од најљепших догађаја у Српској.

"Када сам био мали морао сам да идем свугдје по свијету да бих учио, а сада смо довели људе нашој дјеци. Очекујемо да будућност буде добра, да створимо нове амбасадоре, нове шампионе, јер наше вријеме ће проћи, а треба неко да остане послије нас", рекао је Мајдов новинарима након отварања академије.

Он је нагласио да ће се организатори наредних година трудити да окупе што више дјеце, те захвалио олимпијским шампионима Фабију Базилеу и Лаши Шавдатуашвилију за долазак у Источно Сарајево.

Додик: "Мајдов академија" да постане препознатљив свјетски догађај

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је данас у Источном Сарајеву жељу да "Мајдов академија" наредних година постане препознатљив свјетски догађај, који мора да буде подржан од свих институција.

"То је важно јер се ради о младим људима који с љубављу тренирају и који ће сутра бити велики шампиони и наслиједити ове који сада њима преносе знање. Знам колико је /Мајдов/ напорно тренирао да би постигао спортске успјехе, али и ово је озбиљан напор и одговорност да се организује овакав један скуп и, осим младих, доведу највећа имена овог спорта", рекао је Додик новинарима након отварања "Мајдов академије".

Додик је рекао да је "Мајдов академија" дар Источном Сарајеву и цијелој Републици Српској.

"Све ово се не би десило без успјеха које је Немања остварио, његове породице, клуба и љубави према Источном Сарајеву, Републици Српској и Србији. Само човјек који има овакву емоцију може да прихвати одговорност и да скупи више од 800 младих такмичара из великог броја земаља. Велика је то организација и логистика. Моје честитке", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је поручио да ће подржати све напоре које Мајдов буде улагао, нагласивши да је његов фан.

"Могу да свједочим о једном добром човјеку и домаћину. И његов мали син се већ понаша као озбиљан шампион. Мислим да грађани Источног Сарајева могу да буду задовољни и срећни, а ја у име Српске захваљујем `Мајдов академији` што је организовала овако нешто. Имена која су овдје сигурно ће пренијети славу овог окупљања и шире и то ће бити вијест за многе спортске часописе", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је у Источном Сарајеву отворио трећи џудо камп "Мајдов академија", у организацији српског џудисте Немање Мајдова, на којем учествује више од 800 учесника из 24 земље са три континента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана