Мајдов: Слушати српску химну на постољу је непроцењиво

Милан Зубовић
Мајдов: Слушати српску химну на постољу је непроцењиво

АБУ ДАБИ - Трновит пут прошао је Немања Мајдов на повратку у врх свјетског џуда након повреде, а освајањем златне медаље на Гренд слему у Абу Дабију потврдио је да у њему има још мотива, воље и жеље за такмичењем.

Џудиста из Источног Сараејва који наступа под заставом Србије био је најбољи у категорији до 90 килограма и стигао до своје осме медаље на гренд слемовима.

 - Слава Богу и Светој Петки данашњој. Вратили смо се у свом стилу. Јуче сам освојио Гренд слем у Абу Дабију до 90 килограма уз пет побједа. Имао сам веома тежак период ове године послије операције кољена, тежак и физички и ментално да се вратим у форму. И прије кољена борио сам се са још других ствари и повреда. Требало ми је времена да успијем сложити све потребне коцкице. Јуче сам се, хвала Богу, вратио на струњачу спреман и здрав, и побиједио све мечеве. У првом мечу сам побиједио Канађанина Крибера Гањона, потом Румуна Влада Висана, па у четвртфиналу Аустријанца Томаса Шарфетера, у полуфиналу Естонца Кристофера Каљулаида, да би се у финалу састао и побиједио Грузијца који наступа за Шпанију, Тристанија Мосакашвилија. Веома веома битна медаља за мене ове године и веома битни бодови за Олимпијске игре у Паризу сљедеће године, ако Бог да. Поново слушати своју химну послије неког времена је непроцјењиво и то је нешто чему тежи сваки човјек, а ми борци то само можемо када освојимо злато, тако да су то посебни моменти - истакао је Мајдов

Потом се захвалио свима који су увијек уз њега.

- Захвалио би се мом тренеру Љубиши Мајдову за све што пролази са мном на тренингу (некад сам и лош) и за све савјете јуче током турнира. Посебно у финалу послије прва два напада, кад сам лоше стартовао, што је реаговао на вријеме и тада смо и промијенили ток меча. Захвалио би се мом тиму клубу Црвена звезда, мојој браћи спаринг партнерима и цијелом тиму Рандорија који се заједно са мном ломе сваки дан. Желим се захвалити мојој породици, мојој жени Ањи и сину Лазару који ми дају снагу да радим најјаче сваки дан. Мајци Биљани... једна је мајка и мом брату Стефану. То су уз мог оца и тренера људи који проживљавају сваки моменат са мном. Хвала вама који ме пратите и који ми дајете подршку. Настављамо даље са Божијом помоћи - навео је Мајдов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана