Мајдов послије суспензије: Господ ми је све, нисам хтио да се извиним због крштења

ГС
Foto: Фејсбук

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Свјетска џудо Федерација суспендовала је на пет мјесеци прослављеног џудисту Немања Мајдова због тога што се прекрстио при уласку на меч на Олимпијским играма.

Иако је добио упозорење од џудо федерације да ће бити санкционисан, Мајдов је одбио да се извини, што је довело до коначне одлуке о суспензији. Казна је сада званично ступила на снагу, а спортиста је писмо федерације објавио јавно.

Послије свега, српски спортиста се огласио, а његово саопштење преносимо у цјелости:

" Прије 15 дана ми је досла одлука да сам суспендован на 5 мјесеци од стране свјетске џудо федерације (ИЈФ) због кршења њихових религиозних кодекса. Тачније због крштења при уласку на меч на Олимпијским Играма. 

Забрањен ми је наступ на свим турнирима, камповима и припремама.

Истина, у одбрамбеном писму дисциплинског поступка нисам хтио да се извинем због крштења, и наравно да нисам, нити ћу икада, иако нисам ни знао колика казна може бити.

Господ ми је дао све, како за мене приватно тако и за моју каријеру, и он је за мене број 1 и поносим се тиме. И то се неће промјенити нити под којим условом. Слава Му и хвала на свему.

За мене лично ништа ново, само нова страница у мојој каријери и једно ново животно искушење. Жао ми је што је тако лијеп и тежак спорт као што је џудо, спао на овакве ствари.

Бог ми је подарио велику каријеру, 7 европских и 3 свјетске медаље. Кад сам почињао сањао сам да успијем барем једну ту велику медаљу узети и тако успјети у свом животу и зивоту моје породице која је жртвовала све за моју каријеру. Дао нам је мнооого више, а задужио чак и превише да бих ја спустио главу пред њима кад је дошло или или.

Одморићемо до тада, а онда се враћамо уз помоћ Господа нашег Исуса Христа у нови почетак и нове побједе. 

Воли вас Немања Мајдов, вашевропски и свјетски шампион."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана