Маја Огњеновић ипак одлази у пензију: "Осећам да је време"

Н1
Маја Огњеновић ипак одлази у пензију: "Осећам да је време"

Чувена српска одбојкашица Маја Огњеновић најавила је одлазак у пензију.

Маја Огњеновић одбојкашица је у емисији "360 степени" нагласила да ће своју одлуку да оде у пензију испоштовати до краја.

У престоници Француске ставила је тачку на репрезентативну, а пред почетак нове клупске сезоне у италијанском Скандићију потврдила је да је спремна за заслужену спортску пензију.

"Размишљала сам више пута да завршим каријеру. Увек када је била олимпијска година. Сада сам дефинитивно сигурна да је предстојећа сезона уједно и последња. Осећам да је време за друге ствари, иако ми је прелепо у одбојци. Дала сам себи рок да у наредним месецима припремим пројекте којима планирам да се бавим по завршетку каријере", истакла је Маја гостујући на телевизији Н1.

Присјетила се почетака...

"Имала сам само осам година када сам кренула да тренирам одбојку. Била је то љубав од првог тренинга и одласка у школску салу. Једина емоција која ме асоцира управо је то... Тако је и овај спорт постао мој животни позив. Имала сам срећу да будем у репрезентацији. Било је трновито и изазовно, али ми је и драго што сам морала да крчим пут. Почевши од квалификација за квалификације, на којима сам играла против земаља које и нису одбојкашке, до турнира који су трајали недељама. Зоран Терзић је обележио моју каријеру. Препознао ме је још у јуниорским данама, а био је и иницијатор да из Зрењанина дођем у Црвену звезду. Сарађивали смо 20 година. Реч је о тренеру који ме је практично научио свему. Имао је запажену улогу у васпитању и образовању. Управо сам због њега постала овакав играч и особа", закључила је Огњеновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана