Мађар Иштван Ашталош и пољска екипа двоструки побједници

Срна
Мађар Иштван Ашталош и пољска екипа двоструки побједници

ПРИЈЕДОР - Мађар Иштван Ашталош и пољска екипа "Краков Вавел" двоструки су побједници на дводневном такмичења падобранаца у Приједору.

Ашталош, као члан екипе "Сзолнок", освојио је прво мјесто на 7. Источно-европском падобранском циљашком купу гдје је са 12 негативних поена био бољи од Недељка Брдара из екипе "Брдар и плаћеници" из Србије и Камила Војчака из екипе "Краков Вавел".

"Имам више од 10.000 скокова, двоструки сам побједник олимпијских ваздухопловних игара и свјетски шампион, падобранство је мени био професионални позив у војној екипи Мађарске, а сада се овим бавим из хобија, рекреативно. Овдје други пут побјеђујем", рекао је Ашталош новинарима.

Ашталош је побједник у појединачном конкуренцији и на 27. падобранском такмичењу "Приједор опен 2023", гдје је са 12 негативних поена био бољи од Пољака Камила Војчака и клупског колеге Нандора Тота.

Најбоље пласирана жена је била из екипе "Небеске видре 1" из Србије која је са 26 негативних поена била боља од Ине Гител из екипе "Аеро центар панорама Бихаћ" и Пољакиње Еве Весоловске из екипе "Краков Вавел".

Екипа "Краков Вавел" из Пољске у екипној конкуренцији са 119 негативних поена била је боља од екипе "Небеске видре 1" из Србије и домаћина, екипе "Приједор" на 7. Источно-европском падобранском циљашком купу, односно од екипа "Приједор" и "Сзолнок" из Мађарске на 27. падобранском такмичењу "Приједор опен".

Члан приједорске екипе и предсједник Управног одбора Аеро-клуба "Приједор" Синиша Вујаковић изјавио је да као прошлогодишњи поједници нису задовољни трећим мјестом на Источноевропском циљашком такмичењу, али да су томе допринијели и веома тешки временски услови.

"Стога слободно могу да кажем да ми нисмо изгубили прво него освојили треће мјесто. Одрадили смо комплетан програм свих осам скокова и вјерујем да смо успјели у намјери да ово буде не само једна од шест источноевропских купова него један од најбољих", рекао је Вујаковић.

Директор "Приједор опен 2023" Зоран Средић изјавио је да је утисак код свих учесника такмичења позитиван упркос веома тешким временским условима.

"Врхунски су спортисти били овај викенд овдје у Приједору, урадили најбоље што могу и знају. Побиједио је најбољи, а организаторима је најбитније да све прође безбједносно добро и да то буде на завидном нивоу", рекао је Средић.

Покровитељи такмичења који је током овог викенда окупио 61 падобранца из 12 земаља су били Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и град Приједор.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана