Лука Перић тријумфално се опростио од навијача Борца: Није збогом, само до виђења!

Дејан Кондић
Лука Перић тријумфално се опростио од навијача Борца: Није збогом, само до виђења!

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца побједом у “Борику” над тузланском Слободом од 27:25 опростили су се од својих навијача за ову сезону. У центру пажње био је репрезентативни деснокрилни нападач домаћих Лука Перић.

Млади ас уградио је пет погодака у тријумф и тако се на најљепши могући начин опростио од бањалучке публике, јер ће од наредне сезоне носити дрес Пивоварне Лашко из Цеља. Испраћен је аплаузима и жељом да се једног дана врати у “црвено-плави” дрес. Перић је за “Глас Српске” признао да је имао велику трему пред утакмицу.

- Помијешане су емоције. Седам дана размишљао сам о овом тренутку и пуцала ме трема, јављала се нека мучнина у стомаку. Пред утакмицу било је и нервозе. Нисам знао шта бих од себе, али ето успјешно сам завршио једно поглавље. Срећан сам са свим што сам направио овдје, све бих исто поновио и надам се да се ускоро поново видимо у “Борику”. Ово никако није збогом Борцу, овим људима, већ само до­ виђења - у даху је рекао Перић.

Један од најфинијих изданака Борчеве школе рукомета, иначе несуђени бициклиста, сјећа се скоро свих детаља док је носио дрес првог тима некадашњег европског шампиона.

- Сјећам се дебија у првом тиму у купу против Славије, овдје у Борику. Послије је дошао Олимпијакос и онда је све ишло само од себе - истакао је Перић.

Прије одласка у Словенију остала је још једна утакмица коју ће одиграти у дресу Борца, првенствена против Босне у Високом.

- Желим да је одиграм максимално, да у великом стилу ставим тачку на вријеме проведено у Борцу. Па онда да се мало одморим и идем горе. Очекујем да одрадим добре припреме са Цељем и да спреман уђем у нову сезону. Желим да задржим исти однос према обавезама као и овдје, ове три године. Желим сваки дан да напредујем и као човјек и као рукометаш. Резултат ће доћи. Добио сам прилику и на мени је да је искористим - додао је Перић.

Млади ас је с репрезентацијом БиХ изборио пласман на Европско првенство у Њемачкој. Вјерује да ће на том такмичењу у конкуренцији Шведске, Холандије и Грузије у групи Е он и његови саиграчи оставити добар утисак.

- Мало ко је то очекивао од нас, али успјели смо као другопласирани да одемо на ЕП. Добили смо занимљиву групу. Има екипа с којима можемо играти, мислим да нисмо аутсајдери. Видјећемо шта ће бити - закључио је Перић.

Леотар у Европи

Резултати 29. кола: Какањ - Грачаница 15:39, Борац  - Слобода 27:25, Маглај - Босна 33:26, Слога - Леотар 35:30, Градачац - Искра 35:31, Горажде - Извиђач 38:29, Херцеговина - Вогошћа 26:26, Коњух - Криваја 36:33.  Пласман: Извиђач 47, Вогошћа 41, Леотар 39, Грачаница 37, Слобода 37, Маглај 35, Слога 34, Коњух 33, Криваја 31, Борац 31, Горажде 29, Херцеговина 26, Искра 18, Градачац 12, Босна 11, Какањ 2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана