Лука Перић, рукометаш Цеља, за “Глас Српске”: Радом до великих ствари

Дејан Кондић
Лука Перић, рукометаш Цеља, за “Глас Српске”: Радом до великих ствари

ЦЕЉЕ - Рукометаши Цеља сутрашњом утакмицом против Требиња отварају нову сезону у шампионату Словеније. Од овог љета дио екипе “пивара” је и Бањалучанин Лука Перић.

Млади деснокрилни играч је са својим саиграчима већ освојио свој први трофеј, у питању је Суперкуп Словеније. Јерузалем Ормож није могао да пружи јачи отпор тиму Алема Тоскића. У разговору за “Глас Српске” Перић истиче да је одлазак у град рукомета био пун погодак.

- Супер су ме примили, све ми је потаман. Мали је град, све је надохват руке, момци су сјајни. Тренер и тренинзи су одлични. Засад немам никаквих замјерки. На мени је да тренирам и максимално се уклопим. Само Цеље је одлична средина за развој младих играча. Срећан сам што сам добио прилику да будем дио ове екипе. На мени је само да радим и сигуран сам да ћу направити велике ствари у каријери. Ако будем слушао тренере и саиграче и радио оно што ми се каже, ако сваки дан будем био бољи него минули биће све добро - рекао је Перић.

Тренер Алем Тоскић има огромно повјерење у младог Бањалучанина. Даје му добру минутажу и он је пројекат “пивара” за будућност. Перић је свјестан прилике која му се указала.

- Релативно скоро сам стигао, добро сам се уклопио, још хватам систем игре. Међутим, оно што сам учио примјењујем овдје и још чекам да то све легне стопроцентно. Млада смо екипа с просјеком од 22 године, жељни смо доказивања трчања ривалима у леђа и да дајемо брзе голове - нагласио је Перић.

Млади ас додатно је скаутима великих тимова “запао за око” на међународном ТВ турниру шампиона у Добоју. Поготово се истакао против европског првака Барселоне, гдје је бриљирао.

- Велика је ствар играти против првака Европе, јер ријетке су шансе да се одмјеримо с њима. Одиграо сам скоро 50 минута против њих у Добоју. Искористио сам је, по општим оцјенама добро, на мени је да сваку шансу чврсто зграбим - закључио је Перић.

Борац

Лука Перић не пропушта да испрати резултате и игре Борца на припремама, наравно у складу са својим обавезама у Цељу.

- Трудим се да сазнам како момци играју на овим припремама. Радујем се свим њиховим побједама и мислим да могу пуно са новим тренером Ирфаном Смајлагићем - рекао је Перић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана