Лука Перић, рукометаш Борца; Кључ успјеха је јака одбрана

Дарко Драгичевић
Лука Перић, рукометаш Борца; Кључ успјеха је јака одбрана

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца ће у дербију 18. кола првенства БиХ угостити лидера и великог ривала, Извиђач из Љубушког.

Биће ово дуел екипа које освајају титуле шампиона још од 2012. године и доминирају у овом спорту, тако да се очекује прави дерби. Након лошијег првог дијела Бањалучани су везали два тријумфа и подигли самопоуздање пред овај меч.

Крило Лука Перић истиче да једва чека дуел са квалитетним противником.

- Прави дерби нас очекује у “Борику”. Већ годинама смо љути противници и екипе које се боре за титулу шампиона. Извиђач се ове сезоне одвојио, лидер је у шампионату, док смо ми платили цех лошим партијама у првом дијелу сезоне, тако да нисмо у врху. Ипак, добро смо ушли у други дио првенства, везали смо двије побједе и желимо да тако и наставимо у дербију. Оно што је јасно је да нам ове побједе ништа не значе ако не славимо против Извиђача. Тада бисмо ухватили прикључак за врхом - истакао је крило Лука Перић.

Двије младе екипе гаје сличан стил игре, а Перић зна како да зауставе ривала.

- Извиђач игра заиста брз рукомет, показали су то и на отварању другог дијела. Сјајни су у транзицији, гдје знају да казне техничке грешке ривала. Због тога морамо да пазимо на овај сегмент игре и да им смањимо могућност за постизање лаганих голова из полуконтре и контре. Ако их зауставимо у транзицији, онда можемо да се надамо успјеху и тријумфу у дербију - рекао је он.

Један сегмент ће одлучити о побједнику.

- Кључ свега ће бити одбрана. Против Леотара смо показали да можемо квалитетно да одиграмо и то морамо да поновимо против лидера. Ако одиграмо дефанзиву како треба, напад ће сигурно доћи. И даље имамо проблема са повредама, једва чекамо да се комплетирамо не само због утакмица гдје бисмо проширили ротацију већ и због самих тренинга. Такође, позивам публику да дође и да нам помогне да наставимо успјешан низ у другом дијелу првенства. Трибине против Леотара су биле добро испуњене па се надам да ћемо и против Извиђача уз себе имати наше навијаче - додао је Перић.

Парови 18. кола: субота: Какањ - Искра (16), Грачаница - Босна (18), Слога - Криваја (18), Градачац - Коњух (19), Маглај - Вогошћа (19), Горажде - Херцеговина (19), Борац - Извиђач (20).

Маливојевић се враћа

Пивот Никола Маливојевић би ускоро требало да се прикључи екипи и да већ наредне седмице крене са несметаним радом. Његов повратак много ће значити стручном штабу јер је ријеч о играчу који је био међу носиоцима током јесењег дијела сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана