Лука Лугоња жали се да је бањалучки клуб запостављен: Орловима потребна помоћ институција

Милан Зубовић
Лука Лугоња жали се да је бањалучки клуб запостављен: Орловима потребна помоћ институција

БАЊАЛУКА - Кошаркашице Орлова биљеже успјех за успјехом на терену док ван терена управа клуба води велику битку да екипи обезбиједи несметан рад.

Предсједник клуба Лука Лугоња пожалио се на ситуацију у којој се налазе и тврди да му недостаје више подршке надлежних институција, коју заслужују као најбоља екипа из Бањалуке која је уједно шампион БиХ те освајач купова БиХ и Републике Српске.

- Бројни су проблеми са којима се сусрећемо, прије свих финансијски, јер у овом времену спонзори нису заинтересовани да помогну женској кошарци. Чудим се како успијевамо да на вријеме измиримо све обавезе и поред смањеног буџета и ове сезоне “краћи” смо за 25.000 марака. То нас је натјерало да на утакмице идемо приватним возилима, јер нас изнајмљивање аутобуса много кошта и за то немамо новца. Договоримо се ко ће возити екипу, а често смо то секретар клуба Боро Свитлица и ја, као и неки наши пријатељи који нам се у посљедњи час нађу при руци. То је само један од проблема са којим се суочавамо и заиста се трудимо да то не утиче на наше кошаркашице - истакао је Лугоња.

Огорчен је на Министарство цивилних послова БиХ, које не жели помоћи шампиону, а као примјер навео је ситуацију из Сјеверне Македоније.

- Македонски представник WABA Баскет Кам од државе добије 50.000 евра за наступ у регионалном такмичењу, док ми не добијемо ни марке, а морамо да представљамо БиХ која нам не помаже. С друге стране, смањена нам је помоћ из Републике Српске и то када желимо да нападнемо Фајнал фор WABA лиге. Реално гледајући, презадовољни смо резултатима које постижемо ове сезоне. Без премца смо у БиХ, док смо пласманом у другу рунду WABA лиге остварили првенствени циљ и желимо бити међу прве четири. За то нам недостаје једно квалитетно појачање, односно могућност ротације, којом не бисмо губили на темпу игре, што тренутно немамо у садашњем тиму - изјавио је Лугоња.

Орлови су уписали седам побједа и три пораза у првој фази такмичења па ће у Суперлигу пренијети девет бодова. Противници у Суперлиги биће им екипе из групе Б Монтана (8-2), Цеље (8-1), Пламен (7-3) и Бадел (4-6).

Лига БиХ

Орлови немају пораза у Лиги БиХ, гдје су нанизали седам тријумфа, а посљедњи је остварен у осмом колу против Коњица на гостовању са 72:41. Бањалучанке нису имале тежак посао да дођу до тријумфа, а домаћин је убацио само један поен у трећем периоду игре. Најбоља код побједница била је Милица Зељковић са 17 поена, Наташа Шобот додала је 16, а Владинка Ерак 14. Остали резултати: Игман - Јединство 87:55, Челик - Млади Крајишник 79:72. Бановићи - Плеј оф, Лавови - Леотар 03 (играно синоћ). Слободан Феникс. Пласман: 1. Орлови 7-0, 2. Челик 6-2, 3. Плеј оф 6-1, 4. Бановићи 5-1, 5. Феникс 4-3, 6. М. Крајишник 2-6, 7. Леотар 03 3-3, 8. Лавови 3-3, 9. Јединство 2-5, 10. Коњиц 1-7, 11. Игман 0-8.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана