Лука Куленовић допринио побједи Слоге против Леотара: Добар показатељ

Милан Зубовић
Лука Куленовић допринио побједи Слоге против Леотара: Добар показатељ

ДОБОЈ - Побједа Слоге против Леотара резултатом 4:0, остаће запамћена као прва у Премијер лиги БиХ, а изборена је у другом колу.

Јунак сусрета био је Лука Куленовић, који је заблистао на првој утакмици у дресу добојског клуба и два пута матирао гостујућег чувара мреже. Слога је тако дошла до четвртог бода (реми са Борцем на старту) па је засјела на врх табеле.

- Пресрећни смо због четири освојена бода у прва два кола, нарочито због начина на који смо то остварили. Против Борца смо се вратили из минуса од два гола и стигли до ремија, док смо против Леотара жељели да поновимо партију из другог полувремена са Бањалучанима. Успјели смо у томе, јер смо изашли борбени и мотивисани да остваримо прву побједу у Премијер лиги. Цијеним да смо заслужено славили, јер смо дали четири гола, а нисмо примили ниједан - изјавио је Куленовић.

Младом нападачу није било тешко да се уклопи у систем рада тренера Зорана Ћургуза са којим је сарађивао у Жељезничар спорт тиму. У Добоју игра као позајмљен играч Борца. Прошлу сезону коју је одиграо у Рудар Приједору најрадије би заборавио.

- Прошле сезоне постигао сам само један гол, а сада на једном мечу два. Након доста тешког периода за мене желио сам да се покажем у најбољем свјетлу и вјерујем да сам одлично започео сезону. Добар старт свима ће много значити, јер добијамо на самопоуздању, а мени посебно па се надам да ћу наставити у истом ритму - нагласио је Куленовић.

Тренер Леотара Марко Видојевић био је незадовољан издањем својих фудбалера и сматра да су се рано предали.

- Слога је стекла велику предност, била много бољи противник и сасвим заслужено побиједила. До другог гола и личили смо на екипу. Послије тога, а нарочито након трећег гола, није било ни концепције, ни замисли, ни енергије. Имали смо среће да не примимо још неки гол. Једноставно других 45 минута нисмо личили ни на шта - био је веома критичан Видојевић.

Остали мечеви: Широки Бријег - Слобода, Зрињски - Жељезничар (играно синоћ), Вележ - Игман и Тузла сити - Посушје (одгођено).

Премијер лига

1. Слога     2        1        1        0        6:2     4

2. Широки Б.       1        1        0        0        1:0     3

3. Борац     1        0        1        0        2:2     1

4. Вележ     1        0        1        0        1:1     1

5. Посушје 1        0        1        0        1:1     1

6. Жељезничар    1        0        1        0        1:1     1

7. Леотар   2        0        1        1        1:5     1

8. Зрињски 0        0        0        0        0:0     0

9. Слобода 0        0        0        0        0:0     0

10. Сарајево        0        0        0        0        0:0     0

11. Тузла сити     0        0        0        0        0:0     0

12. Игман   1        0        0        1        0:1     0

Парови трећег кола

У трећем колу наредног викенда састају се: Сарајево - Слога, Посушје - Борац, Игман - Тузла сити, Слобода - Вележ, Жељезничар - Широки Бријег, Леотар - Зрињски.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана