Лука Јовановић, кошаркаш Будућности: Нема еуфорије, желимо трофеј

Дарко Драгичевић
Лука Јовановић, кошаркаш Будућности: Нема еуфорије, желимо трофеј

БИЈЕЉИНА - Протекло коло у првенству БиХ обиљежио је кошаркаш Будућности Лука Јовановић. У побједи над Леотаром у Требињу резултатом 92:80 поменути играч имао је сјајан учинак, 27 поена и шест скокова.

Јовановић истиче да је тријумф веома важан, али да заслуга иде комплетном тиму који је од почетка до краја слушао стручни штаб и чекао своју шансу да дође до предности.

Будућност је у посљедњој четвртини успјела да направи преокрет.

- Играли смо паметно од почетка и знали смо шта желимо у Требињу. Леотар је одлично одиграо први дио меча, али нисмо падали упркос њиховом вођству. Били смо стрпљиви и држали смо континуитет у одбрани и нападу. Леотар је имао кратку ротацију и знали смо да ће у једном моменту морати да почну промашивати због велике потрошње. Управо то се и десило у посљедњем периоду када се увукла нервоза у њихов тим, што смо искористили. Одиграли смо одлично у одбрани те успјели да сломимо ривала одбраном и скоком - истакао је најефикаснији играч утакмице у Требињу.

За кошаркаше из Бијељине нема одмора. Већ сутра слиједи финале Купа Републике Српске. Будућност ће бити у прилици да након шампионске титуле у Републици Српској дође до још једног трофеја. Ривал им је Борац који брани трофеј освојен прошле сезоне. Такође, ова два клуба су већ одиграла један меч у Бањалуци у оквиру Лиге БиХ, када је домаћи тим славио у драматичном финишу са 99:94.

- Нема еуфорије, једноставно смо концентрисани на финале. Желимо да у Бањалуци одиграмо још један меч, покушамо да побиједимо и освојимо нови трофеј. Играли смо већ против Борца, одиграли смо добру утакмицу у “Борику” гдје су нас они добили у финишу буквално на једну лопту. Мислим да им можемо адекватно парирати. Ако изађемо концентрисани и са жељом коју смо имали против Леотара вјерујем да можемо одиграти добар меч и доћи до трофеја - поручио је Јовановић.

Финале Купа Републике Српске је у сриједу, у 17 часова, у Спортској дворани “Борик” у Бањалуци.

Учинак

Јовановић ове сезоне просјечно проводи 23,22 минута на паркету, током којих биљежи 12,9 поена, 4,4 скока и двије асистенције. Будућност игра дебитантску сезону у Лиги БиХ и након 15. кола држи четврто мјесто на табели с десет побједа и пет пораза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана