Луис Хамилтон: Ни родитељима нисам рекао да прелазим у Ферари

Танјуг
Луис Хамилтон: Ни родитељима нисам рекао да прелазим у Ферари

ЛОНДОН - Возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон изјавио је данас да ни његови родитељи нису знали да је потписао уговор са екипом Ферарија у шампионату Формуле 1, преноси АП.

Хамилтон је првог фебруара објавио да на крају године прелази у Ферари, упркос томе што је прошлог лета продужио уговор са Мерцедесом.

“Ни са ким нисам разговарао. Нисам рекао ни родитељима све до дана када је то објављено. Дакле, нико није знао. Стварно сам желио да то урадим за себе. Осјећао сам да морам да откријем шта би било најбоље за мене”, рекао је Хамилтон за подкаст Би-Би-Си-ја.

Хамилтон је у августу 2023. потписао двогодишњи уговор са Мерцедесом. АП наводи да је крају утврђено да је британски возач потписао једногодишњи уговор уз могућност продужења сарадње на још једну сезону. 

Међутим, Хамилтон је одбио да продужи сарадњу са Мерцедесом и одлучио је да од наредне године вози за Ферари.

Хамилтон је о одлуци да потпише уговор са Фераријем обавестио директора Мерцедеса Тотоа Волфа дан пре него што је трансфер објављен. Они су блиски пријатељи откако је британски возач из Мекларена прешао у Мерцедес. 

Хамилтон је члан Мерцедеса од 2013. године. Он је раније говорио да му је дјечачки сан да вози за Ферари.

“Прилика се указала и рекао сам себи да морам добро да размислим. Нисам имао много времена за размишљање и само сам морао да слиједим свој инстинкт. Одлучио сам да искористим прилику”, истакао је Хамилтон.

Нова сезона у шампионату Ф1 почиње другог марта трком за Велику награду Бахреина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана