Луис Хамилтон: Борио сам се са депресијом

Танјуг
Луис Хамилтон: Борио сам се са депресијом

ЛОНДОН - Британски возач Формуле 1 Луис Хамилтон рекао је да се “већи дiо живота” борио са менталним здрављем, а за то је окривио притисак аутомобилских трка и малтретирања који је претрпио у школи.

Хамилтон (39), један је од најуспјешнијих возача Формуле један (Ф1) у историји, са рекордом од седам свјетских титула. Т

ркач, који је рођен у Стивениџу, освојио је више трка Формуле 1 (105) него било ко други и такође држи рекорде за већину пол позиција (104) и подијума (најбоља три) (201).

Али упркос својим успјесима у каријери, рекао је за Сандеј тајмс да је имао “неке заиста тешке фазе” током својих 20-их, признајући да се „борио са менталним здрављем кроз цијели живот”.

-Имао сам депресију. Од врло раног узраста, када сам имао, отприлике, 13 година. Мислим да је то био притисак тркања и школских туча и застрашивања. Нисам имао с ким да разговарам -, рекао је он.

Његов живот се, како је навео, промијенио током пандемије вируса корона 2020. године, када је, након периода “трагања за собом”, почео да се буди у пет ујутро да би медитирао прије него што би отишао на трчање.

-Упркос томе што сам се у почетку мучио да пронађем мир, нова рутина је била заиста сјајан начин да ступим у контакт са собом, својим унутрашњим осјећањима, да разумијем шта могу да урадим - рекао је он у интервјуу британском листу.

Упитан да ли је икада био код терапеута, Хамилтон је одговорио да је прије много година “разговарао са једном женом”, али да то није било од велике помоћи и да би “волио да пронађе некога данас”. Хамилтон, који је раније ове сезоне постао најстарији возач који је побиједио у трци Формуле један у 21. вијеку, неће додати свој број шампионских титула ове године.

Са шест преосталих трка, возач Мерцедеса је шести на табели, али заостаје за лидером шампионата, Максом Верстапеном. Прећи ће у Ферари на крају ове сезоне послије 12 година са Мерцедесом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана