Лоши напади у другом полувремену одузели бронзу “делфинима”

ГС
Лоши напади у другом полувремену одузели бронзу “делфинима”

Ватерполо репрезентација Србије није успјела да освоји бронзану медаљу на Свјетском првенству у Фукуоки, пошто је у мечу за треће мјесто поражена од Шпаније 9:6 (3:3, 3:2, 2:0, 1:1).

Шпанија је на почетку дуела поставила висок ритам игре који су ватерполисти Србије успjешно пратили у првој четвртини. Утакмица је била изједначена и резултатски, али и играчки. Добро је функционисала игра у нападу, Страхиња Рашовић је предводио “делфине”, пише РТС.

Прва четвртина завршена је неријешено 3:3. Наставак меча донио је ново узбуђење, али Србија није преузимала вођство на мечу, иако је било прилика да се резултатски направи помак. Шпанија је подизала темпо игре и на крају друге четвртине направила минималну разлику од једног гола предности, 6:5.

Шпанци су силовито наставили, а с друге стране Србија није имала адекватан одговор, те су трећу четвртину завршили без иједног постигнутог гола. Бранислав Митровић је бриљирао на голу, одбранио је петерац и “зицер” Шпанцима, али није било истог елана и умијећа у нападу.

Србија је посљедњу дионицу меча започела као и претходну, у истом ритму, није било помака, иако је селектор захтијевао сигурнију игру с играчем више и већу одговорност крилних ватерполиста.

Дуг период без постигнутог гола, све до посљедњег напада на утакмици, укупно 19 минута “делфини” нису успјели да погоде мрежу Шпаније. На крају, Шпанија је освојила бронзу, а Србији је треће мјесто измакло захаљујући лошој реализацији у нападу у другом полувремену меча. Најефикаснији у екипи Србије био је Страхиња Рашовић са три гола који је уједно и најбољи стријелац такмичења са 25 погодака.

У финалу Свјетског првенства у ватерполу састају се Грчка и Мађарска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана