Младе снаге донијеле успјех Локомотиви из Брчког

Дарко Драгичевић
Младе снаге донијеле успјех Локомотиви из Брчког

БРЧКО - Квалитетан и предан рад на крају увијек донесе резултат. Показали су то на најбољи начин млади рукометаши Локомотиве из Брчког који су се вратили у Прву лигу Републике Српске.

Екипа је прије неколико година практично била угашена, играчи су се расули по бројним клубовима, али то није обесхрабрило рукометне ентузијасте.

Тако је на старту ове сезоне бригу о сениорском тиму (иако је у њему најмање сениора) преузео Радомир Прајо, који се истакао радећи са млађим категоријама, када је био помоћник тренерима док се екипа такмичила у Премијер лиги БиХ.

Локомотива је окупила младе играче из Брчког, само су два првотимца старија од 21 године и напредовала је корак по корак, да би на крају успјела да освоји титулу и да се врати у Прву лигу Републике Српске. На полусезони су вратили својих пет играча, између осталог Елдина Володера, Николу Јелисића и створен је тим који је доказао квалитет.

- Поносни смо на чињеницу да је овај тим који је освојио прво мјесто саткан од наших младића и да у свом саставу има само два старија играча од 21 године. Заиста смо квалитетно радили у протеклом периоду и на крају смо то наплатили повратком у Прву лигу Републике Српске. У финалу смо савладали Теслић који је значајно искуснија екипа. Ипак наша младост, добра физичка припремљеност су нам донијели побједе, па смо успјешно прошли бараж. На почетку сезоне нисам баш био вољан да преузмем сениорску екипу, али морам да признам да је било уживање радити са овим младим момцима. У финалу смо уз уважавање ривала показали да смо квалитетнија екипа, посебно у другом мечу гдје смо имали велику предност и на крају заслужено се вратили у Прву лигу - истиче тренер Локомотиве Радомир Прајо.

Иначе Брчко је годинама важило за расадник талената, чији су рукометаши долазили и до репрезентације.

- Наша је жеља да и у Првој лиги Републике Српске окосницу чине наши играчи. Можда не сви који су остварили овај успјех јер је јасно да су добрим партијама скренули пажњу и јачих клубова. Међутим, желимо да наставимо у истом ритму. Вјерујем да ће бити и појачања, али наша је жеља додатна афирмација наших рукометаша. Имамо потенцијал, добар рад и све то нас обавезују да наставимо овим путем и да у скоријој будућности опет стварамо играче за још квалитетније клубове и репрезентације - додао је Прајо.

Таленти

Брчко је посљедњих година било и те како познато по стварању рукометаша. Тако су само у скорије вријеме из Брчког одлазили у јаче клубове Невен Стјепановић, Коста Савић, Горан Шаренац, Лука Ђорђевић, Његош Ђукић, Шериф Барјактаревић и још многи који су играли Премијер лигу БиХ те такмичења у иностранству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана