Локомотива не може у Прву лигу

Г.С.
Локомотива не може у Прву лигу

БАЊАЛУКА - Рукометаши Локомотиве неће у наредној сезони играти у м:тел Првој лиги Републике Српске.

Клуб из Брчког је у сезони 2020/21. испао из премијерлигашког друштва БиХ и након тога није се нигдје такмичио иако је требао да буде дио прволигашке конкуренције Републике Српске од које су одустали.

- Све је јасно наведено у пропозицијама за такмичење и са те стране све је кристално јасно. У члану 9, наведених пропозиција пише да екипа која напусти било које такмичење на нивоу Рукометног савеза Републике Српске или РС БиХ, нема право три наредне такмичарске сезоне да се пласира у виши ранг такмичења. То значи да је Рукометни клуб Локомотива издржао једну сезону што говори да не могу у наредном такмичарском циклусу наступити у м:тел Првој лиги - прецизно је објаснио Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Подсјећања ради Брчаци су послије двогодишње паузе минуле сезоне играли у м:тел Другој лиги Републике Српске, група „исток“.

- Прописи су јасни и они се морају апсолутно поштовати и примјењивати. Имали смо раније случај и са Приједором који је такође био одустао од Прве лиге иако је у то вријеме имао и другу екипу која се такмичила у друголигашкој конкуренцији. Ми смо и тада поступили по пропозицијама, као што ћемо то увијек радити, и које важе за све клубове – додао је Маринко Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана