Литванци избјегли срамоту, "Змајеви" иду кући

ГС
Foto: ФИБА

ПРАГ - Кошаркаши Литваније савладали су БиХ резултатом 87:70 у 5. колу групне фазе Евробаскета.

Литванци су почели шампионат са три узастопна пораза, али су побједама над Мађарском и БиХ ухватили прикључак и отишли у нокаут фазу.

Тако су избјегли срамоту да по први пут од осамостаљења не прођу групну фазу, а најлошији резултат им је 12. позиција сада већ далеке 2001. године.

Литванци су проблеме имали само у првој четвртини, која се захваљујући добром шуту БиХ завршила у егалу, а тада је уз звук сирене тројку погодио Јусуф Нуркић за 28:28.

Држала се БиХ јако добро и у другом кварталу, али након коша Едина Атића за 38:36 слиједи серија Литванаца од 8:0, па онда још једна већа у којој БиХ постиже само још 5 поена до полувремена, када је на семафору стајало 56:42.

Трећу дионицу Литванци почињу серијом 10:3, када је једине поене за БиХ постигао Џон Роберсон ван линије 6,75, да би при резултату 70:51 услиједила серија БиХ коју је Буткевичијус са 6 брзих поена угушио.

Последња дионица служила је мање-више само да Литванци заврше посао. 

Ипак, није било досадно,па се тако могле видјети двије техничке грешке, па и неспортски фаул, али и фаулове на шуту које момци у плавим дресовима нису могли да реализују са линије за слободна бацања.

На крају, заслужен тријумф Литванаца који са четврте позиције пролазе групу Б. 

Најефикаснији је био Џанан Муса са 22 поена, док је Јусуф Нуркић меч завршио са 15 поена.

У редовима Литваније, 16 поена је уписао Григонис, по 13 су имали Валанчијунас, Буткевичијус и Браздеикис, а Сабонис је имао 12 опена, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана