Лијепе вијести за Новака из Њујорка, али није све још готово

Г.С.
Лијепе вијести за Новака из Њујорка, али није све још готово

Градоначелник Њујорка Ерик Адамс укинуо је вакцинацију за спортисте, што значи да би Новак Ђоковић могао да се нађе на УС Опену ове године, али није све баш тако једноставно. Проблем прави чињеница да Сједињене Америчке Државе и даље нису промијениле регулативу за улазак у земљу.

У чему се заправо крије зачкољица? У чињеници да би српски и свјетски број један могао да заигра на Гренд слему УС Опен, али је тренутно непремостива препрека то што не би имао омогућен улазак у САД.

Ипак, претпоставља се да би до 29. августа за када је заказан почетак великог турнира у Њујорку, Америка могла да попусти мјере, што се свакако огледа у одлуци Њујорка и градоначелника Ерика Адамса.

Бесмислено правило је коначно укинуто, а чини се да је због њега највише испаштао ас Бруклина Кајри Ирвинг који није могао да игра за свој тим утакмице на домаћем терену, док је у исто вријеме имао дозволу да шета по дворани без маске и да буде у свлачионици са тимом.

Читаву заврзламу око тога направио је Њујорк, али је сада укинута обавезна вакцинација за све спортисте, али не и за све грађане, па неки и даље могу да остане без посла у случају да и даље одбијају да се вакцинишу.

Наредни турнир на којем ће се Новак Ђоковић појавити послије елиминације у Дубаију, биће Мастерс у Монте Карлу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана