Лесор без извињења након инцидента: Избио ми је ваздух

Г.С.
Лесор без извињења након инцидента: Избио ми је ваздух

БЕОГРАД - Кошаркаш Партизана Матијас Лесор прокоментарисао је сукоб који је покренуо послије утакмице са Црвеном звездом.

По завршетку сусрета, који је припао црно-бијелима 92:81, француски центар је два пута ударио Филипа Петрушева, а већи инцидент је спријечен.

-Прво, желим да се извиним навијачима и људима који нас подржавају и онима који воле испорт. Као и навијачима који су ми исказали су ми невјероватну љубав и поштовање, такође мојим саиграчима, стручном штабу и цијелој организацији што сам онако реаговао. Због презентовања себе и овог клуба у лошем свјетлу. Као спортисти морамо да се држимо високих стандарда, и морамо увијек да се понашамо примјерено у свакој ситуацији", рекао је Лесор за "Моззартспорт".

Лесор је образложио зашто се залетео ка ривалу, којег је и ударио по глави

- Први пут у девет година професионалног бављења кошарком сам актер инцидента, за разлику од другог протагонисте који има историју учешћа у оваквим ситуацијама и хаосу. Осјетио сам потребу да заштитим себе и моје достојанство након бројних провокација и након што ме је дотични у четвртој четвртини ударио. Не толико јако, али довољно да ми избије ваздух. Да су то биле само ријечи, не бих уопште реаговао. И оставио бих то на чистој кошаркашкој борби, не бих изгубио прибраност, као што јесам. Ово није изговор, али вјерујем да наши навијачи и навијачи уопште, који су гледали јучерашњу утакмицу, требало би да знају шта се десило. Истина је да нисам напао, већ реаговао. Нажалост, на начин који је погрешан, на начин који не би требало да се деси на кошаркашком терену. Требало је само да уживам у великој побједи са мојим саиграчима и навијачима", истакао је Лесор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана