„Лептир без крила“ полетио до медаље у Лињану

ГС
Исмаил Зулфић
Foto: Уступљена фотографија | Исмаил Зулфић

САРАЈЕВО - Исмаил Зулфић освојио је бронзану медаљу на парапливачком митингу Свјетске серије одржаном 9. до 12. марта у италијанском граду Лињану.

Иако је „лептир без крила“ био  најмлађи учесник, то га није спријечило да у изузетно јакој конкуренцији избори наступ у сениорском А финалу у којем са резултатом 46:53 освојио изврсно осмо мјесто у дисциплини делфин, те јуниорско финале на 50 метара делфин гдје му је припала бронза за БиХ.

На Свјетској серији у парапливању учешће је узело више од 420 такмичара, са четири континента и из 43 земље свијета, а репрезентацију БиХ предвођену селектором и клупским тренером Пливачког клуба СПИД Амелом Капом уз дванаестогодишњег Исмаила Зулфића чинио је и Исмаил Барлов.

-Главни циљ овог такмичења за репрезентацију је била међународна класификација нашег Исмаила Зулфића коју је успјешно прошао те добио међународну ознаку С5. Наша два пливача у Италији су наступили у 12 дисциплина. По шест обојица, те успјели оборити исто толико личних рекорда. Поправили су своја времена за више од пет секунди по дисциплини што је велики резултат те тако се приближити нашем циљу који дугорочно значи наступ на Параолимпијским играма - рекао је Амел Капо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана