Леотар у двомечу другог кола ЕХФ Европског купа на свом терену дочекује Тенакс Добеле

Дејан Кондић
Foto: Архива

ТРЕБИЊЕ - Рукометна еуфорија поново дрма Херцеговину. Рукометаши Леотара вечерас од 20 часова и у недјељу од 19 биће домаћини летонском Тенакс Добелеу, у оквиру другог кола ЕХФ Европског купа.

У дворану „Милош Мрдић”, на мегдан изабраницима Драгише Кораћевића долази екипа коју су „плаво-бијели” прошле године елиминисали у истој рунди ЕХФ Европског купа.

Тада су рукометаши Леотара оба пута славили, као домаћини са 24:22, док су у реваншу били за нијансу убједљивији 29:26.

- И ми и они смо значајно промијенили екипе, уз додатак да су они задржали носиоце игре од прошле године. Ту је и даље репрезентативни чувар мреже Артурс Кугис, сва три бека од прошле године Нилс Крејбергс, Никита Паченко, Карлис Круминс, ту је и пивот Антонс Сулејко, те оба крила... Прошле године први пут су освојили Балтичку лигу, поред домаћег шампионата, тако да овдје сигурно нису дошли туристички. Желе сигурно да нам се реванширају за елиминацију од прошле године - рекао је Кораћевић.

Очекује искусни стручњак и велику помоћ са трибина. Требаће његовим момцима вјетар у леђа, да задрже концентрацију и да дају све од себе, јер у 48 сати их очекују двије јако изазовне утакмице. Кораћевић је сигуран да ће то требињска публика препознати.

- Момке Европа посебно инспирише, поготово кад те утакмице играмо у нашој дворани, тада дају и преко својих могућности. Искрено, није лако играти у ритму сриједа-субота. И прошле године смо суботом одлично играли европске утакмице, да бисмо већ у сриједу мало пали, јер смо се потрошили. Испразнимо се и емотивно и физички, што је нормално и људски. Међутим момци ће сигурно дати све од себе у ове двије утакмице, иако се није лако регенерисати у мање од 48 сати. Вечерас је само прво полувријеме, тек у недјељу ће пасти одговор на питање ко ће у треће коло ЕХФ Европског купа. Надам се да ћемо то бити ми и да ћемо заједно славити са нашим навијачима, а не сумњам да ће нам бити играч више - закључио је Кораћевић.

Кнежевић: Навијачи, дођите

Оптимисти су и играчи Леотара. Један од најјачих адута Требињаца у предстојећем двомечу биће искусни чувар мреже Милош Кнежевић.

- Добро знамо против кога играмо, тако да не би требало да буде изненађења. Даћемо све од себе у ове двије утакмице, да одиграмо најбоље и прођемо даље. Зато позивам све навијаче да дођу и подрже нас у што већем броју, јер нам је њихова подршка стварно неопходна - истакао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана