Леотар спрема спектакл за историјски наступ

Дарко Драгичевић
Леотар спрема спектакл за историјски наступ

ТРЕБИЊЕ – Спектакл у октобру! Рукометаши Леотара ове сезоне имају први историјски наступ у европским такмичењима. Требињски клуб  ће кренути од другог кола ЕХФ Европа Купа а први ривал ће им бити екипа из Летоније Тенакс Добеле.

Поменута екипа је шампион Летоније, а био је учесник и Балтичке лиге у којој је освојила треће мјесто. У свом саставу имају и неке репрезентативце ове земље, а тим је спој младости и искуства, барем по именима. Прошле сезоне су поражени од чешког талента

Требињски клуб је дуго сањао овај моменат, а тренер Драгиша Кораћевић истиче да је ово награда за сав уложен труд.

-Летонци су нам непознаница. Видим да су били шампиони и трећжи у Балтичкој лиги и да имају доста искусних рукометаша. Редован су учесник европских такмичења и досад им је највећи успјех треће коло. Сигурно је да су екипа са којом можемо да играмо. За нас је наступ у Европи награда за све ове године квалитетног рада. Не оптерећујемо се тиме, биће времена да спремимо за ривала а наш први циљ је да из Требиња оде лијепа слика. Биће то празник рукомета, а ми ћемо на паркету дати максимум. Први пут је свакако најтеже а вјерујем да неће недостајати воље и жеље за добрим резултатом. Уз то надам се великој подршкци публике- истакао је Кораћевић.

Играчи су такође са нестрпљењем пратили жријеб.

-Сви скупа жељно исчекујемо европске утакмице јер смо се борили за то годинама. Управа и стручни штаб приводе крају састављање екипе. Остали су носиоци и уз неколико адекватних појачања можемо свима да будемо такмац. О ривалу ћемо да се информишемо у наредном периоду али нема сумње да ће бити празник рукомета и прави спектакл у Требињу тако да се надам пуним трибинама у Бреговима- истакао је рукометаш Александар Милојевић.

Први меч је на програму у Требињу 14. или 15 октобра а реванш седам дана касније у Летонији.Леотар је у овом прелазном року успио да сачува окосницу екипе и нада се да ће се добро представити у премијерном наступу у Европи. Припреме почињу у понедјељак 24. јула

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана