Леотар сања ново чудо: Требињски клуб дочекује чешку Карвину (19 часова)

Дарко Драгичевић
Леотар сања ново чудо: Требињски клуб дочекује чешку Карвину (19 часова)

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара настављају своју бајку. У првом мечу трећег кола ЕХФ Евро купа Требињци ће на свом паркету угостити чешки тим Карвина(19 часова) са жељом да остваре што бољи резултат за реванш.

Екипа са нестрпљењем чека нова искушења на међународној сцени. Након што су успјешно елиминисали летонски Тенакс Домбеле и прошли “европско крштење” Херцеговци се надају да ће уз подршку публике направити још један добар резултат.

Стручни штаб на челу са тренером Драгишом Кораћевићем анализирао је игру ривала и видио њихове предности и мане.

- Карвина је екипа састављена од домаћих играча, међу којима је и неколико репрезентативаца ове земље (Солак, Узек, Мокрос), што показује да су веома квалитетан и опасан противник. Ту је такође и рукометаш из Србије Душан Живанов, који је наступао за Грачаницу и који добро познаје нашу лигу. Веома су искусна екипа која је сваке године у врху домаћег шампионата, а такође имају и одличне резултате на европској сцени. Прошле године су дошли до четвртфинала ЕХФ Европа купа и тако показали своју снагу. Имају искуство у оваквим мечевима, али у првом мечу играмо на домаћем паркету и урадићемо све да остваримо повољан резултат - истакао је млади бек Божо Тепић.

Леотар је за премијерни наступ направио спектакл, а сада се надају још већој подршци навијача.

- Клуб је урадио све да би и овај меч протекао у најбољем реду. Видим по атмосфери у граду да ћемо имати велику подршку, већина карата је распродата и очекујемо да ћемо имати велику подршку са трибина. Имали смо сјајну подршку на прошлој утакмици вјерујем да ће овај пут бити још боље, јер су сви уз нас и да ће публика бити наш осми играч, који ће нас носити до новог подвига - додао је Тепић.

Леотар није направио добру увертиру за ове мечеве, јер у првенству БиХ нису успјели да савладају Слогу и Грачаницу на свом паркету. Ипак те мечеве морају што прије да забораве.

- Имали смо огромну жељу да побиједимо Грачаницу и можда смо баш због те жеље и изгубили. Журили смо и јурили резултат па смо тако направили и доста грешака. Надам се да ћемо заборавити пораз од Грачанице, који нас је сигурно уздрмао, али нема времена за гледање назад него напријед - додао је млади бек на крају.

Чеси у налету

Чешка екипа Карвина је у серији одличних резултата. Наиме, везали су седам мечева без пораза, а у домаћем првенству се налазе на другом мјесту са скором од 11 побједа уз један реми и пораз. У другом колу ЕХФ Евро купа су елиминисали аустријски АОН Фиверс. Чеси су славили у првом дуелу 32:26, док су у реваншу доживјели пораз 28:34. На крају су прошли даље након бољег извођења седмераца 4:2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана