Леотар одржао рукометну лекција Борцу

Дарко Драгичевић
Леотар одржао рукометну лекција Борцу

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара одиграли су сјајан дерби против бањалучког Борца у 15. колу првенства БиХ и заслужено славили 32:24 те најавили квалитетнија издања у наставку лиге.

Од старта је екипа Драгише Кораћевића била у вођству, диктирала ритам и играла веома квалитетно у одбрани. У нападу су били ефикасни и Бањалучани ниједног момента нису успјели да опасније запријете током дуела.

Требињци су готово читав меч имали значајну и сигурну предност коју нису испуштали. Одиграли су јако свих 60 минута и показали да ће у другом дијелу првенства бити пуно опаснији противник.

Сјајну партију пружили су голмани Милош Кнежевић и Веселин Савовић, док су најефикаснији били Владимир Станковић и Марко Парежанин са по седам голова. На другој страни Владан Ђурђевић и Андреј Климавец су имали по пет голова.

Један од најефикаснијих играча на утакмици Марко Парежанин истиче да је дерби испунио очекивања.

- Одиграли смо заиста квалитетан дерби. Пресудила је наша велика жеља за победом. Ушли смо у меч веома мотивисано, борбено и то се осјетило, јер смо рано стекли предност. Играли смо веома квалитетно читавим током утакмице. Били смо стално у предности и заслужено смо побиједили. Сигурно да ће нам овај тријумф донијети самопоуздање за наставак лиге и да желимо да поновимо овако добре партије. Желим да захвалим и нашој публици која нам је дала огромну подршку током меча и извукла из нас максимум - истакао је Парежанин за “Глас Српске”.

Тренер Драгиша Кораћевић имао је пуно разлога за задовољство након дуела. Његова екипа је деловала одлично, играла је јако у одбрани и расположено у нападу.

Нови играчи Жељко Шукић и Никола Јовановић су такође показали да ће бити права појачања за екипу.

- На овој утакмици се показало све оно добро што смо радили у припремном периоду. Видио се тај труд који смо направили. Играчи су одиграли одличан меч и заслужују све честитке за победу. Нови играчи су се одлично уклопили и брзо снашли, тако да су дали велики допринос побједи. Настављамо да квалитетно радимо са жељом да и у наставку пружамо овакве партије - истакао је тренер Кораћевић.

У овом колу још Слога је савладала Коњух (Миличевић 11, Станковић осам голова), иако је наступила без Бојана Тулендића и Милутина Богдановића. Херцеговина је поражена на гостовању у Чапљини, којој су то први бодови у шампионату.

Пораз Херцеговине

Резултати 15. коло: Слога - Коњух 37:34, Горажде - Маглај 38:30, Чапљина - Херцеговина 31:28, Леотар - Борац 32:24, одгођено Слобода - Криваја, Извиђач - Чапљина. Слободна Грачаница. Пласман: Извиђач 22, Грачаница 21, Борац 19, Вогошћа 17, Леотар 14, Криваја 13, Коњух 13, Слобода 12, Маглај 10. Горажде 9, Херцеговина 8, Чапљина 2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана