Леотар одиграо сјајан меч у ЕХФ Европа купу: Ништа још није изгубљено

Дарко Драгичевић
Леотар одиграо сјајан меч у ЕХФ Европа купу: Ништа још није изгубљено

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара поражени су на свом паркету од чешке Карвине 27:28, али се не предају и вјерују да могу изненадити ривала у реваншу.

У сјајном амбијенту у Требињу Леотар је пропустио велику шансу да оствари повољан резултат. Наиме, у финишу другог полувремена имали су плус три (26:23) након великог преокрета и сјајне борбености, али су искусни Чеси успјели да направе преокрет и дођу до побједе. Немања Димитријевић је имао седам, а Владимир Станковић шест голова. Доминик Солак је у чешком тиму постигао девет голова.

Тренер Драгиша Кораћевић истиче да нема шта да замјери својим играчима и захвалио је публици на огромној подршци током меча која је носила његове рукометаше.

- Мислим да смо прво полувријеме одиграли скоро па савршено. Једна лопта на празан гол, могли смо отићи на три, четири разлике. Међутим, ово је искусна екипа, то смо видјели у другом полувремену. На минус три смо након тајм-аута одлично реаговали и повели са три разлике и нисмо то успјели сачувати. Кад смо имали игру у нападу и одбрани, дошло је до искључења Тодорова на два минута и то је кључни тренутак. Гости су то искористили брзом серијом 2:0, а изгубили смо једну лопту на празан гол - истакао је Кораћевић.

Ипак, у Требињу нема предаје.

- Ништа није готово. Има још 60 минута да се игра и даћемо свој максимум и у реваншу и видјети за шта је то довољно. Можемо да будемо поносни како смо одиграли. Било је пуно жеље и борбености и хвала публици која нас је још једном подржала - додао је Кораћевић.

Предсједник клуба Стеван Бекан је био поносан упркос поразу.

- Још један рукометни спектакл! Осјећам потребу да честитам нашим момцима и стручном стабу, који су дали максимум и пружили сјајан отпор изузетно квалитетној екипи Карвине! Хвала свим сарадницима у клубу који су вриједно радили на изузетно захтјевној организацији утакмице. Показали смо да можемо да се носимо и играчки и организационо са много богатијим и много искуснијим клубовима у Европи. Поносни смо на клуб, на свој град, идемо још јаче и снажније - навео је Бекан.

Реванш утакмица се игра наредне суботе у Карвину.

Подршка пријатеља

Да је Леотар поред сјајних резултата стекао и бројне рукометне пријатеље у протеклим сезонама, показује и чињеница да су у овом европском мечу имали подршку из РК Борац Бањалука, ЖРК Борац, РК Механика Метковић и РК Извиђач. Сви они били су уз Требињце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана