Леотар лупио нови шамар Борцу

Д.Р.
Леотар лупио нови шамар Борцу

НОВИ ГРАД - Фудбалери Леотара направили су велико изненађење пошто су у првом мечу седмог кола Премијер лиге савладали Борац са 1:0 у Новом Граду.

Гол за побједу Требињаца постигао је искусни Огњен Тодоровић који је искористио грешку Горана Закарића и мајсторски савладао Бојана Павловића у 44. минуту.

Све прије и послије тога припало је Бањалучанима, који су имали иницијативу, чак и неколико добрих прилика, али и оне ријетке изразите осујетио је голман Леотара Душан Пулетић. Корак напријед, назад два.

Тако би се у најкраћем могла описати сезона Бањалучана до сада.

Тек што се чинило да су колико-толико стабилизовали форму услиједио је нови болан шамар и то од екипе која је формирана прилично касно и која само има амбицију да "преживи" у елити.

Нема сумње да ће им ова три бода изузетно много значити у тим настојањима, нарочито што усљед промјене домаћинства вјероватно нису са много надања допутовали у Нови Град. Ипак, на "Млаквама" су одиграли на једини могући начин да би се супротставили фаворизоваом ривалу.

Тренер Марко Видојевић опредијелио се за дефанзивну тактику, поставио два блока испред гола сјајног Пулетића, чекајући да из контранапада угрози гол Бањалучана. У одбрани су успјели да затворе све прилазе, док су у самом финишу првог полувремена дочекали свој ренутак.

Тодоровић је прихватио Закарићев поклон и са ивице шеснаестерца послао неодбрањив шут у супротне рашље Павловићевог гола. Покушао је Ненад Лалатовић да освјежи екипу, релативно рано направио свих пет измјена, али то није донијело велики бољитак. Баш као и у већем дијелу сезоне Борац се мучио, недостајао је посљедњи пас према нападачима Јови Лукићу и Момчилу Мркаићу, а све се углавном сводило на безуспјешна убацивања са стране.

Други узастопни пораз нико није очекивао нарочито послије два тријумфа и сигурно је створио главобољу Лалатовићу и његовом стручном штабу.

Са друге стране, чини се да је Леотар извукао максимум из седам мечева с обзиром да је шест одиграо на гостујућим теренима, те имао проблема са повредама. Борац сада има десет бодова из седам утакмица, а Требињци три мање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана