Леотар јури прву побједу

Дарко Драгичевић
Леотар јури прву побједу

ТРЕБИЊЕ - Дерби четвртог кола Премијер лиге БиХ за рукометаше биће игран у Требињу, гдје ће се састати двије екипе које су прошле прва кола у европским такмичењима Леотар и Слобода.

Требињски клуб је у два до сада одиграна меча без побједе, тако да има велики притисак и жељу да оствари први тријумф у домаћем првенству. На другој страни и Тузлаци су екипа која је остварила у три меча по једну побједу, реми и пораз.

Слобода је млада екипа која воли брзу игру и на то је стручни штаб обратио посебну пажњу.

- Слобода је једна млада екипа која је направљена за сами врх и то су показали проласком у наредну фазу у европским такмичењима, али и утакмицама у првенству. Долазе да се надмећу, воле да играју веома брзо, али смо се и ми спремили за њих. Сигурно је да ћемо дати максимум да бисмо остварили прву побједу у шампионату - истакао је тренер Леотара Драгиша Кораћевић.

Наредног противника најбоље познаје Марко Мишетић. Крилни играч је у Требиње дошао управо из Тузле , тако да зна већину играча те систем рада тренера Мирка Микића.

- Слобода је изузетно млада екипа, али веома амбициозна. Можда и једна од најамбициознијих тимова у овој сезони. Воле брзу игру, имају квалитетне играче. Спремали смо се за њих и прошле седмице, али је тада све одгођено силом прилика због трагичних поплава. Тако да смо имали додатно вријеме да се упознамо и да их анализирамо. Уз уважавање ривала сматрам да смо ми квалитетнија екипа и да се у својој дворани питамо за све. Ако будемо прави и испоштујемо оно што смо се договорили, вјерујем да можемо да остваримо прву побједу - истакао је Мишетић.

Парови: 4. кола: Субота, 19 часова: Леотар - Слобода, Слога - Челик Јуниор, Извиђач - Коњух, Криваја - Вишеград ХЕД, Горажде - Маглај, Босна - Вогошћа, 19.30 Борац - Грачаница.

Парови лиге БиХ за рукометашице: субота, 18 часова: Груде - Горажде, Извиђач - Слога 2013, Криваја - ОЖРК Крајина, одгођено Кнежопољка - Хаџићи, раније одиграно Борац - Зрињски 42:24.

У сриједу нови меч

Пред рукометашима Леотара је изузетно напоран период. Наиме Требињци ће након овог дуела већ у сриједу имати заостали меч против Коњуха на свом паркету. Затим ће имати нова искушења на европској сцени и сигурно је да морамо добро да се припреме за све обавезе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана