Леотар хвата прикључак за врх

Дарко Драгичевић
Леотар хвата прикључак за врх

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара прекинули су серију од четири везана пораза и на свом паркету савладали Коњух из Живиница са 31:26 (13:10).

Требињци су остварили сигуран тријумф и вратили се у борбу за врх у шампионату БиХ. Питање побједника ниједног момента се није постављало, а сјајну партију пружио је трио Марко Парежанин са 10, Владимир Станковић са осам те Немања Димитријевић са седам голова.

Оно што може да радује стручни штаб су све боље партије младих рукометаша, који су успјели да се наметну у протеклом периоду. Тако је у први план у неколико посљедњих мечева искочио крило Марко Парежанин.

- Имали смо кратак рок за спремање утакмице, али велика жеља и борбеност екипе су пресудиле да прекинемо низ пораза. Ово је за нас веома важан тријумф да се вратимо на побједнички пут. Одиграли смо добар меч у којем смо стекли предност, коју смо успјели да сачувамо до краја - истакао је Парежанин за “Глас Српске”.

Млади рукометаш је добио већу минутажу у посљедњим мечевима и у потпуности је оправдао повјерење тренера Драгише Кораћевића.

- У свакој утакмици дајем максимум и настојим да искористим сваку шансу коју добијем. Неколико посљедњих мечева сам одиграо на веома добром нивоу, стекао сам самопоуздање и сад настављам са добрим радом и желим да и у наставку сезоне пружим још боље партије - додао је Парежанин.

Леотар је ове сезоне остварио историјски успјех, пласман у Европу, гдје је прошао друго коло и савладао летонски Домбеле, док је чешка Карвина ипак била јача.

- За нас је играње у Европи било незаборавно искуство. Одиграли смо четири веома квалитетна меча и показали да имамо шта да покажемо и у међународним такмичењима. Зато желимо да тај успјех поновимо и ове сезоне и да опет изборимо Европу, то су неке моје личне и клупске амбиције - додао је Парежанин.

Заборавили на умор

Иза рукометаша Леотара је изузетно напоран мјесец у којем су нон-стоп играли у ритму сриједа - субота. Обавезе у Европи узеле су данак па су у протеклом периоду играли и некомплетни због повреда.

- Било је заиста напорно, али кад изађемо на паркет, заборавимо на умор и сви дамо максимум и имамо жељу да дођемо до побједе - рекао је Парежанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана