Леотар гледа ка опстанку

Милан Зубовић
Леотар гледа ка опстанку

БИЈЕЉИНА - Велики корак ка опстанку у друштву најбољих направили су фудбалери Леотара који су у гостима побиједили Радник са 3:1, у 30. колу Премијер лиге БиХ.

Са нова три бода на свом конту Требињци су драстично повећали шансе да и наредне сезоне буду чланови елите, док су с друге стране драстично умањили шансе Радника да остану у Премијер лиги. Новим поразом Бијељинци су остали на дну табеле са само теоретским шансама да се спасу до краја шампионата. Леотар је повео у осмом минуту преко Миљана Говедарице док је Марио Крстовски био прецизан са бијеле тачке у 86. минуту. Наду домаћима продужио је Анте Живковић у 89. минуту, да би Алекса Спаић поставио коначних 3:1 у петом минуту судијске надокнаде времена. Обје екипе завршиле су меч са играчем мање на терену. Леотар је у Бијељину стигао са само 16 играча, а од 48. минута био са играчем мање док је фудбалер Радника зарадио искључење у 73. минуту.

Рудар Приједор није успио да пред својим навијачима дође до три бода која би им значила у борби за опстанак. Сусрет на Градском стадиону завршен је без голова чиме су више задовољни гостујући фудбалери. Домаћин је имао теренску иницијативу и неколико солидних прилика за постизање гола, али није успио да нађе пут до мреже гостујућег тима. Са једним бодом "рудари" су остали претпосљедњи на табели и водиће велику битку за опстанак у преостала четири кола.

Градски дерби Тузле припао је номинално домаћем тиму, Тузла ситију, који је побиједио Слободу са 3:0. Сити је на добром путу да избори наступ у Европи док много познатији тим из "града соли" чека велика борба за опстанак. До 1:0 Тузла је дошла аутоголом Јусића, а Крпић је промашио пенал у 45. минуту. На 2:0 повисио је Џафић у 49. минуту и то само 33 секунде након што је ушао у игру док је Крпић дао го­л за 3:0, а Рамић у 58. смањио на 3:1, да би коначних 4:1 поставио Џафић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана