Тренер Леотара Марко Максимовић презадовољан: Рани погодак пресудио ривалу

Дарко Пашагић
Тренер Леотара Марко Максимовић презадовољан: Рани погодак пресудио ривалу

ТРЕБИЊЕ - Фудбалери Леотара стигли су до вриједних бодова, пошто су на “Полицама” убједљиво савладали Тузла сити са 4:0.

Требињци су пружили бриљантну партију против очајних гостију, а како су играли фудбалери премијерлигаша из Симиног Хана можда и најбоље осликава тренутно стање у екипи и показује да се клуб налази у великој резултатској кризи, те ће им зимска пауза и те како добро доћи.

Да ће ово бити сјајно издање требињског премијерлигаша видјело се већ у другом минуту када је Дејан Узелац погодио за 1:0. Иако су рано дошли до предности, домаћи су наставили са притиском према голу гостију и таква игра је уродила плодом у 26. минуту када је Махир Карић повисио на 2:0. Четири минута касније Требињци су стигли и до трећег поготка, а стријелац је био Бобан Георгиев. На почетку другог дијела, тачније у 51. минуту Давид Чавић је постигао и четврти погодак за домаће, који је уједно био и посљедњи у овом сусрету. Ово је била најубједљивија побједа Требињаца од повратка у Премијер лигу прошле сезоне.

- Већ на самом отварању меча дошли смо до предности и то је сигурно пореметило концепцију противника. Међутим, моји играчи су стварно пружили максимум и заслужено славили високу побједу - нагласио је шеф стручног штаба Леотара Марко Максимовић.

У преостала два јесења кола чета са “Полица” угостиће Борац и Сарајево.

- Два веома тешка сусрета, али сигурно да је ова побједа велики подстрек да и у њима пружимо максимум и фаворитима покушамо откинути још који бод. Углавном, за игру против Тузла ситија сви моји играчи заслужују похвале, а издвојио бих голмана Душана Пулетића, који је упркос повреди заузео мјесто међу стативама - додао је Максимовић.

Слобода је у Бановићима послије одличне игре савладала Сарајево са 2:0 погоцима Елдара Мехмедовића у 12. и Тарика Капетановића у 88. минуту и тако стигла до веома важних бодова у борби за опстанак. У директном окршају “дављеника” у Добоју код Какња Игман и Посушје су одиграли неријешено, 0:0, а освојени бод сигурно је знатно вреднији гостима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана