Леклер најбржи у квалификацијама за ВН Азербејџана

GS
Леклер најбржи у квалификацијама за ВН Азербејџана

Возач Ферарија четврти пут заредом освојио пол позицију

Возач Феррарија Шарл Леклер  по четврти је пут заредом, а укупно шести пут на осам овогодишњих утрка Формуле 1, био најбржи у квалификацијама и изборио најбоље стартно мјесто за сутрашњу Велику награду Азербајџана која ће бити одржана на улицама Бакуа.

Леклер је у посљедњем квалификацијском кругу одвозио најбржи круг и за 282 хиљадитинке надмашио Мексиканца Серхија Переса )из Ред Булла који је имао најбољи резултат у другом квалификацијском кругу. 

Водећи у укупном редослиједу возача, актуелни свјетски првак Низоземац Макс Ферстапен  из Ред Булла, стартат ће из другог реда, јер је заостао 347 хиљадитинки за Лецлерцом, а друштво ће му правити други Феррари за чијим је воланом Шпанац КАрлос Сајнц.

Судећи према временима осталих возача, Феррари и Ред Булл ће поновно водити двобој за побједу, као што је то било и на претходних седам утрка овогодишњег СП-а. Ред Булл засад води 5-2 у побједама, с четири тријумфа Ферстапена и једним Переса, оним на улицама Монте Карла, док је Леклер донио побједе Феррарију у Бахреину и Мелбурну.

Уочи Велике награде Азербајџана Ферстапен је водећи са 125 бодова, девет више од Леклера и 15 више од Переса.

Недјељна утрка ће започети у 13 сати по средњеевропском времену

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана