Лекић промотор митинга, спрема се за Олимпијске игре

Дарко Драгичевић
Лекић промотор митинга, спрема се за Олимпијске игре

БАЊАЛУКА - Пливачки митинг Борац Хало гранд окупиће 250 пливача из земаља бивше Југославије, Мађарске, Аустрије и Њемачке.

Промотор такмичења је Јован Лекић, који ће учестововати на Олимпијским играма у Паризу. Пливач Борца има најбољи резултат у мушкој конкуренцији и уз Лану Пудар ће представљати БиХ на Олимпијским играма.

Лекић је у завршној фази припрема.

- Олимпијске игре су сан сваког спортисте. Оне су врхунац каријере и желим да уживам на њима.

То је највеће такмичење на којем желим да остварим најбољи могући резултат. Сад сам у завршној фази припрема и овај митинг ће бити прави тест за мене. 

Крај мене је тренер који је био на двије Олимпијаде и његов савјет је да уживам у сваком моменту. Сигурно да ће бити велико искуство, рекао је Лекић.

Млади пливач је учестововао на Европском првенству у дисциплинама 200 и 400 метара слободно. - Нисам задовољан својим резултатима. Седам дана прије сам остварио најбољи резултат у САД.

Нисам био у најбољем стању. Осјетио се умор због лета и посљедица промјене временске зоне. Искрено очекивао сам да будем бар на четвртом мјесту али сад настављам припреме - додао је пливач Борца. Иако је изборио олимпијску норму Лекић је и даље без адекватне подршке.

- Немам притиска што се тиче тренинга и резултата, а финансијска ситуација је лоша. Боримо се и сналазимо док немамо подршку надлежних. Сигурно је да би резултати били пуно бољи да су нам бољи услови да се можемо само томе посветити - додао је Лекић.

Спортски директор Жељко Панић истиче да је задовољан квалитетом митинга. -Олимпијска је година тако да су пливачи у фази завршних припрема и многи су због тога одустали. Они брусе форму за Париз. Андреј Барна је отказао јер му не одговара термин.

Ипак долазе нам добри пливачи и биће то квалитетно такмичење - рекао је Панић. Такмичења почињу оба дана квалификацијама у девет часова. Финала у суботу су у 17 часова док су у недјељу у 16.

-Предвиђене су новчане награде за апсолутне побједнике. Хвала свима који су нам помогли да организујемо овај митинг.

Финансирао сам своје пливаче, све је на ентузијазму наш али не можемо више. Без подршке Иако је пливач Лекић изборио Олимпијске игре за сад и даље нема подршке надлежних.

-Нажалост од Министарства спорта и кабинета предсједника нисмо добили ни одговор ни за митинг, као ни за финансирање Лекић. То нам заиста није јасно.

Нисмо добили ни честитку. Имамо суперталентованог пливача , великог талента и нико му не помаже а обраћамо се на милокн страна. Нисам то Јовану често рекао али његова воља и таленат су сјајни и уз добре услове може да направи врхунске резултате - истакао је директор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана